Jump to content

5 motive pentru care sa mananci ceapa mai des


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Ceapa este bogata in sulf, compusi care sunt responsabili de mirosul sau pregnant, dar si de beneficiile sale multiple asupra sanatatii. Iata cateva motive pentru care sa nu o mai ocolesti.

 

 

5-motive-pentru-care-sa-mananci-ceapa-ma

1. Te ajuta sa scapi natural de candida
Ca si usturoiul, are proprietati puternice proprietati anti-fungice si anti-bacteriene. In plus, te ajuta sa elimini excesul de apa din corp (se stie ca persoanele care sufera de Candida au probleme cu retentia de apa).

 

 

2. Beneficii cardiovasculare
Compusii de sulf continuti ii dau acesteia niste proprietati anti-coagulare puternice si inca ceva demn de toata atentia: ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

 

 

3. Intareste oasele
Studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca ceapa creste densitatea osoasa si este de mare ajutor femeilor aflate la menopauza. Insa nu consumata o data pe luna, ci zi de zi.

 

 

4. Te protejeaza de cancer
Ca si usturoiul, ceapa are proprietati puternice anti-tumorale, chiar si atunci cand este consumata ocazional. Efectele sale s-au observat mai ales in cazul tumorilor colorectale, laringiene si ovariane.

 

 

5. Imbunatateste digestia
Ceapa faciliteaza datorita unui carbohidrat special continut, numit fructooligozaharid. Acesta este un prebiotic excelent si serveste ca aliment pentru bacteriile bune din tractul intestinal.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.foodstory.ro/nutritie/5-motive-pentru-care-sa-mananci-ceapa-mai-des

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.