Jump to content

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, după proba la LIMBA ROMÂNĂ: ELEVII "HAPPY", DASCĂLII ÎNGRIJORAŢI

ALexu
 Share

Recommended Posts

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, după proba la LIMBA ROMÂNĂ: ELEVII "HAPPY", DASCĂLII ÎNGRIJORAŢI

A început săptămâna testelor pentru elevii de clasa a opta. Astăzi au trecut de simularea primei probe a examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 ce îi aşteaptă la vară. Ministerul Educaţiei a anunţat subiecte de dificultate medie la limba română, dar profesorii au constatat că unele întrebări sunt chiar dificile, chiar dacă elevii au spus la unison că mai uşor de atât nu se putea. Dacă se înşeală sau nu, vor afla peste trei săptămâni, la afişarea rezultatelor.

elevii_134_04405500.jpg

Elevii au fost nevoiţi să analizeze poezia "Zăpada sărută întinderile", scrisă de Anatol Baconski. În realitate, opera are unele capcane chiar şi pentru cei bine instruiţi.."S-ar putea elevii de clasa a VIII-a sa aiba un mic entuziasm, intotdeauna cand textul fictional este poezie, este mult mai dificil pentru elevi decat sa interpreteze un text in proza", a spus Florina Rogalsky, profesoară de Limba română.Anca, elevă la Şcoala Centrală din Capitală, a rezolvat aproape toate cerinţele în jumătate din timpul acordat pentru examen. "Cel mai greu cred ca a fost ultima compunere pentru ca trebuia sa-mi imaginez o intamplare intro zona turistica si nu mi-a venit nimic pe moment", a spus Anca.Notele la examenele finale vor conta pentru intrarea la liceu şi în acelaşi timp, pentru a realiza un top al celor mai bune şcoli din România.Miercuri, elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea la matematică, iar joi la limba maternă. Cât de bine s-au descurcat şi cât mai au de recuperat vor afla pe 7 martie, când vor fi afişate rezultatele. Din fericire pentru ei, notele nu vor fi trecute în catalog.

Sursa: Click.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.