Jump to content

Bezele mentolate invelite in ciocolata


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Bezele mentolate invelite in ciocolata

652x450_128916-bezele-mentolate-invelite

Bezelele mentolate invelite in ciocolata sunt un desert racoritor, dar care satisface si pofta de dulce a celor mai impatimiti dintre gurmanzi.
Ingrediente pentru bezelele mentolate invelite in ciocolata
  • 4 oua
  • 1/4 lingurita de crema de tartar
  • un varf de cutit de sare
  • 3/4 ceasca de zahar foarte fin
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita de esenta de menta
  • 1 ceasca de zahar pudra
  • 1 lingura de faina
  • 250 g de ciocolata amaruie
Cum se prepara bezelele mentolate invelite in ciocolata
Amesteca zaharul pudra cu 2 linguri din cel fin si cu faina si lasa-le deoparte. Intr-un bol mare bate ouale si incorporeaza sarea si crema de tartar. Adauga zaharul fin, mixand la putere medie, pana cand compozitia devine rigida si adauga si aromele de vanilie si de menta.
Incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule, amestecul de zahar pudra si faina. Cu ajutorul unui sprit pentru bezele, aseaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 100-110 grade si pune bezelele la copt pentru o ora si jumatate. Nu deschide cuptorul in prima jumatate de ora de coacere.
Lasa bezelele sa se raceasca treptat, la temperatura camerei. Topeste ciocolata si scufunda-le pana la jumatate in ea.
Cum se servesc bezelele mentolate invelite in ciocolata
Poti decora bezelele cu frisca, fructe sau toppinguri dulci, precum cel de ciocolata sau caramel. In plus, daca vrei sa le dai o culoare mai deosebita, poti folosi colorant alimentar sub forma de gel, pe care il incorporezi in compozitia finala pentru bezele.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.