Jump to content

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

652x450_129932-tarta-cu-rosii-coapte-par

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc este un preparat apetisant, ideal pentru weekendurile cand ai invitati la masa.
Ingrediente pentru tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc
  • 300 g de rosii cherry
  • ulei de masline
  • 50 g de parmezan ras
  • 2 oua
  • 280 ml smantana
  • busuioc proaspat
  • 280 g de faina
  • 140 g de unt
  • sare
  • piper
Cum se prepara tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc
Amesteca faina cu untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza. Adauga 8 linguri de apa rece si amesteca in continuare. Pune aluatul la congelator si lasa-l sa se raceasca bine.
Acopera o tava cu faina si intinde aluatul in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.
Intr-o tigaie medie, caleste rosiile in ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.
Amesteca intr-un vas ouale si incorporeaza smantana si busuiocul. Adauga amestecul peste tarta, pune rosiile deasupra si presara parmezanul ras la sfarsit. Pune tarta in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.
Cum se serveste tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc
Lasa tarta la racit inainte de a o taia si orneaz-o cu cateva frunze proaspete de busuioc. Serveste-o ca aperitiv, alaturi de un vin rosu Chianti, ideal pentru parmezan.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.