Jump to content

Reteta pentru Duminica Floriilor: crap la cuptor cu sos de vin, o tentatie pentru orice gurmand!


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Reteta pentru Duminica Floriilor: crap la cuptor cu sos de vin, o tentatie pentru orice gurmand!

652x450_132127-reteta-pentru-duminica-fl

Crapul la cuptor cu sos de vin este o reteta delicioasa si usor de facut, dar si foarte sanatoasa.
Ingrediente pentru crap la cuptor cu sos de vin
  • 1,5 kg crap (de preferat 1 singur peste)
  • 1 ceasca de ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de bulion
  • o rosie
  • piper boabe
  • sare
Cum se prepara crapul la cuptor in sos de vin
Dupa ce ai curatat pestele, cresteaza-l in cateva locuri, sareaza-l si lasa-l sa se "odihneasca" timp de o jumatate de ora.
Pregateste un sos din ulei, usturoiul taiat marunt, vin si bulion. Asaza crapul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-l cu sos, presara boabele de piper peste el si decoreaza-l cu rosia taiata felii.
Coace-l in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de o ora, pana cand se rumeneste.
Cum se serveste crapul la cuptor in sos de vin
Crapul la cuptor in sos de vin se serveste cald si se potriveste de minune cu orice combinatie de legume gatite la cuptor, la aburi sau in wok.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.