Jump to content

Reteta delicioasa pentru Saptamana Mare: chiftele de post cu ciuperci


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Reteta delicioasa pentru Saptamana Mare: chiftele de post cu ciuperci

652x450_132293-reteta-delicioasa-pentru-

Chiftelele de post cu ciuperci sunt un preparat foarte gustos, usor de facut si extrem de satios.
Ingrediente pentru chiftele de post cu ciuperci
  • 500 g de ciuperci proaspete
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • doua linguri de faina
  • o lingura de pesmet
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 felii de paine fara coaja
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit
Cum se prepara chiftelele de post cu ciuperci
Inmoaie painea si marunteste-o cu ajutorul degetelor. Fierbe ciupercile timp de 4-5 minute, scurge-le bine si toaca-le cu ajutorul robotului de bucatarie, dar nu foarte fin. Amesteca-le cu painea inmuiata, cu ceapa tocata, cu usturoiul maruntit si cu cele doua oua. Adauga sare si piper dupa gust si mult patrunjel tocat marunt.
Amesteca faina cu pesmetul intr-o farfurie si pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Formeaza bilute din compozitia cu ciuperci si tavaleste-le prin mixul de faina inainte de a le pune la prajit. Lasa-le sa se rumeneasca bine pe fiecare parte, intorcandu-le constant.
Cum se servesc chiftelele de post cu ciuperci
Chiftelele de post cu ciuperci pot fi servite alaturi de o salata de cruditati sau, pur si simplu, cu legume proaspete, cum sunt castravetii, ardeiul gras sau rosiile.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.