Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

10 cimitire neconventionale


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Cimitirul subacvatic
1322663393_e92404c6722aaa3.jpg
Neptune Memorial Reef, cunoscut si sub numele de Atlantis Memorial Reef sau Atlantis Reef este un mausoleu subacvatic pentru ramasitele incinerate. Cu o suprafata de 56,000 m?, cel mai mare recif din lume construit de om, a fost construit la 6 km de golful Biscayne, Florida si are capacitatea de a acomoda 850 ramasite, cu un eventual tel de 125.000 locuri. Deschis in 2007, dupa numeroase piedici, scopul cimitirului subacvatic este de a fi casa pentru viata marina si pentru iubitorii de scufundarii. Ramasitele incinerate sunt asezate in structuri si coloane diferite.

Cimitirul Sucre General
1322663396_cf3ad5552b8f3fc.jpg
Cimitirul Sucre General se afla in Bolivia, unde familiile inchiriaza un seif transparent, frumos decorat, timp de 7 ani, contra sumei de 10.000 $. Dupa 7 ani, cadavrul este ingropat in pamant, iar dupa 20 ani, ramasitele sunt inlaturate definitiv. Adesea, barbatii sunt ingropati alaturi de colegii de munca, aspect ce tradeaza cat de dedicati sunt bolivienii meseriei lor. Copiii nu sunt inmormantati alaturi de parinti, ci pe un deal, unde se afla doar sicrie albe. Altarele copiilor sunt decorate cu personaje Disney, sticle de suc, jucarii sau poezii. De asemenea, si adultii au alaturi de ei lucruri pe care le-au adorat: sticlute cu alcool sau un pachet de tigari.

Cimitirul Vesel
1322663399_8a50778636d6cca.jpg
Situat in satul Sapanta din Maramures, numele cimitirului sugereaza foarte bine caracterul original al acestuia. Acest nume neobisnuit vine de la culorile vesele cu care au fost vopsite mormintele si de epitafurile vesele sau satirice inscriptionate pe cruce. Conform legendei, aceasta atitudine vesela in privinta mortii este o mostenire a dacilor care erau convinsi ca moartea este doar un pasaj spre o viata mai buna. Ei nu priveau moartea ca pe un eveniment tragic, ci ca pe o sansa de a se intalni cu zeul suprem, Zalmoxis.

Cimitirul a fost construit spre mijlocul anilor '30 si este creatia artistului folk Stan Ioan Patras, care a fost sculptor, pictor si poet. Artistul s-a folosit de aptitudinile sale pentru a crea morminte colorate cu picturi naïve care descriu, intr-o maniera originala si poetica, persoana care a murit, dar si scene din viata acestuia.

Orasul Mortii
1322663403_9de42ab0fa745d1.jpg
Biserici catolice, agricultura prospera si o necropola antica cu perspective magnifice sunt cateva dintre trassaturile de baza ale zonei cunoscute sub numele de Orasul Mortii. Denumit de localnici Dargavs, acest orasel din Rusia atrage turisti din toate Rusia. Singura atractie turistica din Orasul Mortii o reprezinta cele 100 de cripte antice, unde sunt ingropati oamenii care au trait aici in urma cu 400 de ani.

Sunt multe mituri si legende in privinta Orasului Mortii. In trecut, localnicii evitau orasul pentru ca erau convinsi ca aceia care indraznesc sa intre, nu vor mai iesi vii. Nici in ziua de azi, zona nu este foarte populara printre turisti, insa motivul este drumul anevoios, nu superstitiile vechi de cateva secole. In vremea ciumei, multi oameni ramasi singuri pe lume, veneau aici si asteptau sa moara.

Orasul Mortii este o imensa oportunitate pentru arheologii profesionisti sau amatori. In urma unor cercetari, s-a descoperit ca oamenii erau ingropati in barci, ceea ce poate parea ciudat deoarece in zona nu exista rauri navigabile. Totusi, arheologii sustin ca localnicii erau convinsi ca pentru a ajunge in rai, sufletul celui plecat trebuie sa treaca un rau.

Cimitirul Newgrange
1322663405_3f9147d0eb4030c.jpg
Cimitirul Newgrange se afla in County Meath, Irlanda si a fost construit in urma cu 5.000 de ani, in jurul anului 3.200 I.Hr. Cimitirul Newgrange a fost ridicat inaintea Piramidei din Egipt si a Stonehenge din Marea Britanie. Construit in forma de rinichi, cimitirul se intinde pe 2 hectare, fiind inconjurat de 97 borduri, multe dintre ele fiind decorate cu elemente din arta megalitica.

Cimitirul are un pasaj lung de 19 m care duce la o incapere in forma de cruce cu un acoperis din piatra. Pasajul si camera sunt luminate natural in timpul solstitiului de iarna, cand razele soarelui patrund prin roci, oferind o priveliste minunata cateva minute dimineata si 17 minute la apus.

Cimitirul Small River No. 5
1322663408_0df459be047c30b.jpg
In mijlocul desertului din nordul Tibetului, arheologii chinezi au descoperit un cimitir extraordinar. “Locuitorii” sai au murit in urma cu aproximativ 4.000 de ani, insa cadavrele lor au fost bine conservate de aerul uscat. Desi cimitirul se afla in partea de nord a provinciei chineze Xinjiang, cei ingropati aici au trasaturi europene: par castaniu si nasuri lungi. Ramasitele gasite aici, desi inmormantate intr-unul din cel mai mare desert din lume, au fost ingropate in barci cu susul in jos. In apropiere de locul in care au fost ingropati se afla simboluri ce arata ca acestia credeau in viata de Apoi, dar si ca aveau inclinatie spre reproducere si oferirea de placere trupeasca.

Cimitirul Wadi-us-Salaam
1322663426_d93ab296121bf1f.jpg
Cimitirul Wadi-us-Salaam (n.r. Valea Pacii) este cel mai mare cimitir islamic si unul dintre cele mai mari din lume. Localizat in Najaf, Iraq, langa Holy Tomb of Hazrat Imam Ali ibn Abu Talib, cimitirul este loc de odihna pentru multi profeti islamici. Cimitirul Wadi-us-Salaam se intinde pe 6 km? si adaposteste aproape 5 miliarde de trupuri.

Cimitirul suspendat
1322663428_00c9a466f965492.jpg
La 6 ore de mers cu autobuzul de orasul Banaue din insula Luzon (insulele Filipine), se afla un cimitir unic: localnicii ii ingroapa pe cei dragi in morminte suspendate pe crestele muntilor sau in pesteri bine ascunse. Sicriele trebuie duse de membrii cei mai in varsta ai familiei, dar daca acestia sunt prea bolnavi, o ruda apropiata le va lua locul. Ritualul presupune inghesuirea trupurilor in sicrie inguste, adeseori oasele mortilor fiind rupte pana la terminarea procesului. Localnicii prefera sa fie inmormantati pe culmile multilor decat in pamant, aceasta practica avand o istorie de mai bine de 2.000 ani.

Cimitirul La Recoleta
1322663430_3eaf0244258b589.jpg
Cimitirul La Recoleta este cel mai faimos cimitir din Argentina si este situat in cartierul exclusivist Recoleta din Buenos Aires. Aici sunt inmormantate multe personalitati: Eva Peron, Raul Alfonsin si cativa presedinti argentinieni. Recunoscut pentru valoroasele piese arhiteconice, cimitirul La Recoleta este o superba galerie de arta in aer liber, o expozitie unica de diferite sculpturi si stiluri. In 1946, cimitirul a fost declarat Muzeu National Istoric, iar de atunci, pe stradutele lui pot fi admirate pietrele funerare ale eroilor nationali, presedinti, soldati curajosi, oameni de stiinta, artisti si celebritati.

Cimitirul Femeilor Singure
1322663433_a8407a0e6e92bb7.jpg
Cimitirul Cross Bones este un cimitir neobisnuit, medieval si scos din uzura, situat in Londra, Marea Britanie. Initial, cimitirul era destinat femeilor singure, un eufemism pentru prostituate, de unde si numele de Cimitirul Femeilor Singure. Din 1769, aici au fost ingropati si cersetorii si se crede ca in acest cimitir sunt ingropati peste 15.000 oameni.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-cimitire-neconventionale/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.