Jump to content

Beneficiile alimentelor considerate dăunătoare


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Dacă vrei să urmezi o dietă sănătoasă, nu este deloc ușor, deoarce trebuie să fii atentă la orice mâncare sau băutură pe care o consumi.

 

Iată câteva alimente considerate dăunătoare, dar care au efecte benefice asupra organismului.

 

Pâinea albă

 

De ce este rea: Oamenii de știință de la Universitatea Tufts din Boston au descoperit că cei care consumă pâine albă au tendința să se îngrașe, spre deosebire de cei care consumă pâine neagră. Pâinea albă crește nivelul zahărului din sânge și poate cauza, în cele din urmă, obezitate și asta deoarece boabele de grâu sunt procesate în așa fel încât sunt eliminate toate substanțele nutritive din pâine.

 

De ce e bună: Consumul pâinii albe nu este dăunător atata timp cât se consumă alimente bogate în substanțe nutritive, în special fulgi de ovăz și nuci. Mănâncă pâine albă după ce faci mișcare, deoarece este benefică pentru mușchi.

 

Legume înghețate

 

De ce sunt rele: Se crede că legumele proaspete sunt mai bune decât cele înghețate din cauza tuturor procedeelor care au loc pentru a le îngheța.

 

De ce sunt bune: Un studiu realizat la Universitatea din Chester arată că legumele congelate sunt mai bune decât cele proaspete, deoarece acestea sunt culese atunci când sunt coapte și apoi înghețate, astfel încât nicio vitamină nu se pierde.

 

Gălbenuș

 

De ce e rău: Gălbenușul crește colesterolul. Din acest motiv este evitat de persoanele bolnave de inimă. Un studiu realizat de cercetătorii din Canada concluzionează că persoanele care consumă regulat gălbenușuri pot forma grăsimi în vasele de sânge.

 

De ce e bun: Nutriționiștii spun că un gălbenuș are vitamine și substanțe nutritive esențiale, în comparație cu albușurile, care nu au la fel de multe vitamine și substanțe nutritive. Este recomandat ca cei mici să consume unul sau două gălbenușuri pe zi, în timp ce adulții ar trebui să consume doar un gălbenuș pentru a obține aportul de substanțe nutritive necesare. Colesterolul din gălbenuș este necesar copiilor și oamenilor în vârstă care au probleme cu glanda suprarenală.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.clickpentrufemei.ro/Beneficiile-alimentelor-considerate-daunatoare_0_13438.html

Edited by eQ Flavyus21
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.