Jump to content

"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"


Helsinng
 Share

Recommended Posts

"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali''

 

 

 

 

Desertul “Um Ali” este una dintre cele mai populare dulciuri arabesti

 

  • Ingrendiente:

  • -1/2 pachet foi de placinta( 250 g)
  • -3 pahare de lapte
  • -1 pahar de zahar
  • -1 pahar de frisca lichida
  • -1 pahar de smantana grasa( l.araba:”ghemar”)
  • -1/2 pahar de stafide
  • -1/2 pahar fulgi de nuca de cocos
  • -1/4 pahar de migdale zdrobite
  • -1/4 pahar de alune de padure zdrobite
  • -1/2 pahar fistic zdrobit
  • -ulei de porumb sau floarea soarelui

 

 

Mod de preparare:

-Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata.
-A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore.
-Se taie rondele din alauatul de placinta de cca 1 cm.
-Rezulta niste taitei mai lati, care se desfac intr-un bol.
-Se incinge uleiul intr-o cratita antiaderenta si se adauga taiteii din alauatul de placinta; cand acestia au luat o culoare aurie se scot intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de ulei.
-Intr-un vas termorezistent se pun taiteii din foaia de placinta
-Se pune la foc mediu laptele lichid si zaharul si se amesteca din cand in cand pana a dat in clocot.
-Se pune peste taiteii si se lasa sa absoarba bine laptele cu zahar.
-Se presara cu stafide, apoi cu migdalele, nuca de cocos si alunele de padure
-Se unge cu smantana si se presara cu fistic si migdale.
-Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 10 de minute ; se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor 10 minute sau pana se rumeneste.
tn4_p1100965.jpg

Se consuma calda sau rece.

Pofta buna!

 

Sursa: http://www.gustos.ro/retete-culinare/um-ali-prajitura-mama-lui-ali.html

 

Edited by KoKoTe
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.