Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Festivalul medieval de la Sighisoara - eternitatea traditiilor


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

In fiecare vara, in ultimul week-end al lunii iulie, Cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Evenimentul, care incearca sa reinvie o epoca ce parea apusa pentru totdeauna, se desfasoara in perioada 29-31 iulie 2011.

Dincolo de porti masive, altadata ferecate, aparata de turnuri si ziduri, Sighisoara se deschide si se lasa descoperita de o lume intreaga, devenind pentru trei zile, locul de suflet, spatiu de vis, refugiu in atemporal al cavalerilor si domnitelor.
Prin intermediul tematicilor alese, aceasta manifestare a reusit sa creeze o punte de legatura intre traditie si modernitate, devenind un punct de reper stabil in viata cultural-artistica a Sighisoarei si contribuind de-a lungul vremii la formarea si dezvoltarea unui segment valoros de turisti, veniti din toate colturile lumii.
Festivalul acorda o foarte mare importanta capacitatii de comunicare prin arta, motivul fiind faptul ca prin joc, teatru, dans, muzica se reuseste o mai buna transmitere a specificului Epocii Medievale. El faciliteaza o mai buna întelegere a fenomenului de multiculturalitate, caracteristic Sighisoarei.
Stradutele inguste si zidurile imbatranite de vreme aduc in actualitate veacuri intregi de istorie, iar cavalerii, calugarii, vrajitorii, clovnii si duhurile întrupate par veniti dintr-o lume în care fabulosul si teribilul traiau laolalta. Masti caraghioase trezesc fantezia celor care vor pasi pe stradutele dintre zidurile vechiului Burg medieval.

Sectiuni ale Festivalului Medieval
In acest an Festivalul Medieval de la Sighisoara va fi compus din 10 sectiuni din care nu vor lipsi: piesele de teatru, muzica, arte plastice, cursuri de dans medieval, film (sa nu uitam ca Dracula s-a nascut in acest loc legendar), recital de poezie medievala, expozitie de carte, concertele unor formatii, spectacole de animatie stradala (demonstratii cavaleresti, executiile publice ale hotilor de cai, prezentari de arme, Turniruri Cavaleresti), expozitii de costume medievale
Cu ocazia desfasuraruii acestui eveniment aveti deci ocazia sa asistati la piese puse cu talent in scena sau puteti sa admirati fabuloasele costume de epoca ale unor personaje imbracate in matase si dantele, ce va vor duce cu gandul inapoi in timp: regi si regine, printi si printese, domnite sau cavaleri cu armuri si sabii. Scenele montate in decorul autentic al Cetatii Medievale vor adaposti de dimineata pana seara spectacole de toate genurile, pentru toate varstele
Turistii care doresc sa ia cu ei o particica din „farmecul medieval” pot cumpara suveniruri „de epoca” de la negustorii aflati la tot pasul.
Nu ratati Festivalul Medieval de la Sighisoara, un eveniment unic in Romania, la fel ca si cetatea care il face sa para in fiecare an atat de real.

Fii turist in Sighisoara!
Festivalul Medieval recomanda Sighisoara ca pe un oras cu bogate traditii culturale si ofera celor prezenti un adevarat spectacol prin patrunderea in universul medieval insa, totul este cu atat mai captivant pentru cei care cunosc istoria locului.
Asezata pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari, Sighisoara, numita si Perla Transilvaniei, este o asezare saseasca intemeiata conform cronicilor la 1191, insa atestata documentar in anul 1280.
In prezent, Sighisoara este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase si pline de mister cetati medievale din Transilvania si poate cea mai frumoasa cetate din Europa, ce pastreaza vie emotia intalnirii cu trecutul.
Cetatea s-a pastrat in mare parte intacta, numarandu-se printre putinele asezari de acest fel, unde casele medievale sunt inca locuite. Mai mult, dintre cele 14 turnuri pe care le avea initial cetatea – care apartineau fiecare cate unei bresle – si cele 4 bastioane, au mai ramas in picioare doar 9 turnuri si trei bastioane. Cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, care servea initial drept poarta principala a cetatii, insa aici a functionat secole la rand si primaria.
Sighisoara este un complex medieval de arhitectura militara, civila, ecleziastica de valoare europeana ce poate oferi o frumoasa si interesanta lectie de urbanistica medievala.
Pe langa programul divers pe care il ofera, Festivalul Medieval de la Sighisoara este menit sa puna in evidenta si cadrele deosebite in care acesta se desfasoara: Piata Cavalerilor (Cetatii), Piata Pelerinilor (Piata Muzeului), Piata Mercenarilor (Piata Scolii de Muzica), Piata Trubadurilor (Ratustelor), Piata Micilor Cavaleri (Parcul Cetații), Tribuna Marilor Demnitari, Casa Cronicarilor (Casa cu Cerb), Turnul Fierarilor, Drumul Mestesugarilor (str. Scolii), Drumul Menestrelilor si Actorilor (Casa Vlad Dracul – Boema), Drumul Stramosilor (Bustul Vlad Tepes – Turnul Fierarilor), Drumul Vrajitoarelor (Piata Cetatii – Scoala de Muzica), Drumul Condamnatilor (Turnul cu Ceas - Primarie), Drumul Pelerinilor (Turnul cu Ceas - Primarie), Curtea Gurmanzilor, Tribunalul Cetatii, Temnita Condamnatilor.
1306420846_b7c6d0b2466363f.jpg
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.