Jump to content

Tort spectaculos de ciocolata cu mousse de zmeura


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Tort spectaculos de ciocolata cu mousse de zmeura



652x450_137107-tort-spectaculos-de-cioco



Este sezonul zmeurii, asa ca merita sa pregatesti un tort cu aceste fructe delicioase. Iata o reteta perfecta pentru un weekend in care vrei sa iti impresionezi cu adevarat oaspetii:

Ingrediente pentru tortul de ciocolata cu mousse de zmeura

Pentru mousse de zmeura



  • 100 g zmeura
  • 10 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g iaurt
  • 2 foi gelatina
  • esenta de vanilie
  • 200 ml smantana
Pentru mousse de iaurt


  • 150 g ciocolata alba
  • 100 g iaurt
  • 2 foi gelatina
  • 2 linguri crema de whisky
  • esenta de vanilie
  • 250 ml smantana
  • 1 lingurita zahar vanilat
Pentru glazura


  • 60 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 blat de tort de ciocolata
Cum se prepara tortul de ciocolata cu mousse de zmeura

Pune zmeura cu zaharul pe foc si incalzeste-o bine, fara sa o fierbi, pana cand zaharul se topeste complet. Zdrobeste cu o furculita zmeura, apoi strecoar-o printr-o sita ca sa scapi de seminte. Pune foile de gelatina intr-o cana cu apa foarte rece, ca sa se hidrateze.


Intr-un vas separat, topeste ciocolata la bain marie, apoi pune sucul de zmeura din nou pe foc si adauga ciocolata topita, amestecand pana la omogenizare. Cand compozitia este fierbinte, opreste focul si adauga foile de gelatina hidratate. Lasa putin la racorit apoi pune esenta de vanilie si iaurtul si amesteca bine.


Intr-un vas adanc, mixeaza smantana si adauga zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa. Apoi incorporeaza frisca in crema de zmeura racita.


Pentru mouss-ul de iaurt, pune foile de gelatina la hidratat, apoi topeste ciocolata alba la bain marie, adauga iaurtul si amesteca bine. Adauga gelatina si amesteca bine, apoi lasa putin sa se racoreasca si adauga crema de whisky si esenta de vanilie.


Mixeaza smantana, adauga zaharul pudra si incorporeaza usor frisca in crema de ciocolata. Daca folosesti un blat de tort gata facut, el este deja taiat. Aseaza pe un platou primul blat, apoi intinde cu o lingura mousse-ul de zmeura, apoi pune al doilea blat si acopera-l cu mousse de iaurt, avand grija sa pastrezi cateva linguri si pentru a imbraca tortul la exterior.


Ca sa prepari glazura, topeste la bain marie ciocolata neagra, untul si laptele. Las-o cam un sfert de ora la temperatura camerei, apoi toarn-o peste tort astfel incat sa curga usor pe laterale si da tortul la rece pentru cateva ore.


La final, orneaza tortul cu fructe proaspete de zmeura.


Cum se serveste tortul de ciocolata cu mousse de zmeura

Tortul de ciocolata cu mousse de zmeura este un desert delicios, care poate fi servit cu un pahar de vin alb.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.