Jump to content

Colecția unui adventist, despre regrete: „Reflectă”


ALexu
 Share

Recommended Posts

Colecția unui adventist, despre regrete: „Reflectă”

 

Dacă există un loc în lume unde regretele ar trebui să se stimtă la ele acasă, acela este închisoarea. Nu-i de mirare deci că fotograful Trent Bell a ales o închisoare pentru a realiza cea mai recentă colecție foto a sa.

 

letters3-900x480.jpg

 

Sub titlul „Reflectă: Scrisorile deținuților către sinele lor mai tânăr”, artistul adventist a reunit fotografiile și scrisorile pe care 12 deținuți din penitenciarul de stat Maine, din SUA, le-au scris într-un exercițiu de imaginație, sinelui lor mai tânăr. Bell a decis să alcătuiască această colecție în 2013, la doar câteva zile după ce a aflat că un prieten care frecventa aceeași biserică a fost condamnat la 36 de ani de închisoare. Acest prieten era căsătorit și tată a patru copii. Condamnarea lui a fost o veste șocantă pentru membrii comunității din care făcea parte bărbatul, iar pentru Trent a fost ca un apel la conștientizare: o singură decizie proastă poate schimba radical nu doar viața ta, ci și pe a celor din jurul tău.

 

După ce a finalizat colecția foto, care constă în suprapuneri de text și imagine, Bell mărturisea că s-a simțit copleșit el însuși de încărcătura emoțională a proiectului. Iar vizitatorii expoziției care a urmat au simțit și ei această încărcătură. Tatăl celui mai tânăr deținut fotografiat mărturisea că își recunoaște fiul în fotografie „e atât de sincer, e el însuși”. Fotograful plănuiește să extindă proiectul și asupra altor subiecte care au potențialul de a genera discuții constructive. El declara pentru Adventist Review că dragostea pe care i-au sădit-o în inimă părinții temători de Dumnezeu a fost aceea care l-a inspirat în acest proiect. Următorul obiectiv al lui Bell este acela de a transforma colecția într-un documentar.

 

Sursa: Click.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.