Jump to content

Pui picant la cuptor


Petronella
 Share

Recommended Posts

Pui picant la cuptor



pui-picant-la-cuptor-800x600-27593.jpg



Este o reteta usor de preparat, iar produsul final poate fii servit ca fel principal la cina.



Ingrediente pentru pui la cuptor:

  • 6 copanele de pui
  • 4 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita miere de albine
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • sare,
  • piper
  • busuioc,
  • patrunjel
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

  • Carnea de pui se curata, se spala si se aseaza intr-un bol.
  • (Se pot folosi copanele sau aripioare de pui.)
  • Peste carne se adauga sosul format din: otet balsamic, ketchup, sos de soia, miere de albine, usturoi zdrobit, ulei, sare, piper si boia dulce.
  • Carnea se amesteca foarte bine cu sosul.
  • Bolul se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 1-2 ore, pentru ca toate aromele sa se combine si carnea sa se marineze.
  • Se pregateste o tava termorezistenta in care se transfera carnea si tot sosul.
  • Puiul se gateste timp de 20-30 minute, in cuptorul incins la 200 de grade.

Mod de servire:

 

  • Puiul picant la cuptor se serveste fierbinte, stropit cu sosul dulce acrisor si presarat, dupa gust, cu patrunjel sau busuioc verde.

 

Sursa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.