Jump to content

SilviuM - Problema placa video

Recommended Posts

Nume: SilviuM

Ce problema ai?: Nu am cooler la placa video.

O scurta descriere a situatiei: Am primit o unitate, care nu se mai aprindea. Dupa ce i-am dat de cap, am vazut ca avea placa video aparent buna si am testat-o. Treaba sta in felul urmator, placa asta video nu a mai fost folosita de aproximativ un an, arata groaznic. Am curatat-o cu mare grija, i-am pus pasta termoconductoare (Arctic MX-2), dar surpriza neplacuta a fost cand am constatat ca are coolerul ars. Acum am pus placa pe un PC cu o racire foarte buna, pentru a incerca sa o mentin la o temperatura decenta. Am o intrebare acum, normal ca vreau sa ma joc de pe PC-ul asta, iar placa video o sa se incalzeasca rau. Exista sanse ca atunci cand placa video moare (se arde) sa imi afecteze si alte componente?

Screenshot:

Asa arata placa video, dar fara cooler:

eQ0NynC.jpg

Alte precizari: Este un Leadtek WinFast PX6600 GT - 128MB / 128 bits.

Ca o mica precizare, nu vreau sa am grija de ea, vreau sa ma tina cam pana pe saptamana viitoare pe miercuri. Ce sfat imi dati, ca sa ma tina? Sau credeti ca ma tine si daca o folosesc intens? (Gaming)

Daaa, problema asta am avut-o si eu. Si pana imi iau placa video eu joc fara si e foarte naspa. Fix aceeasi problema am avut-o si eu. M-am dus la o firma ca Windows-ul nu-mi mergea, iar cei de acolo mi-au zis ca placa video mergea cu 80 grade celsius in jocuri si cu 40 grade in stand by... Cel mai bine o schimbi, daca o tii in continuare, o sa iti afecteze si celelalte componente. Daca stai pe jocuri cu ea, o sa tii se incinga foarte rau... Poi eu ti-as sugera sa nu risti sa sa o schimbi, sau daca vrei pana miercuri sa umblii doar pe website... sa te uiti la filme.. dar nu pe gaming..

Am nevoie de placa asta video pana Marti - Miercuri (15 - 16), pentru ca atunci pot achizitiona placa asta si nu voi mai avea probleme. Dar totusi, ce poate sa imi faca la PC daca se arde in timp ce ma joc si este undeva pe la 80-90 grade?

Edited by SilviuM

1. Ti prea mult calculatorul deschis pe un joc solicitant intr-o incapere inchisa fara aer si care se incalzeste foarte tare si ai sanse mari sa o faci praf.

2. Poti sa-ti cumperi un mini_ventilator cu usb si sa-l montezi tinand carcasa deschisa fix pe placa video, ceea ce este cam "brut" dar folositor.

3. Sunt sanse destul de mici ca placa sa afecteze grav alte componente, nu este sursa de alimentare sa scurcircuiteze celelalte componente.

4. Daca placa atinge 80-90 de grade si restul componentelor o sa se incalzeasca dar nu la fel de tare, in cel mai rau caz calculatorul ajunge la 50 de grade + si se restarteaza...

Edited by Alex69

Cum am mentionat, calculatorul are o racire foarte buna. Am cooler de 12cm al sursei, alte 2 coolere de 12 puse in fata si spate, cooler de 9 la HDD si alt cooler de 8 pe capac, care bate fix in placa video. Treaba e ca daca deschid unitatea si pun mana pe placa video, frige rau, dar cu toate astea nu imi face probleme vizibile (Ma refer ca imaginea la PC ramane 100% normala, nu imi restarteaza PC-ul, s.a.).
Iar ca o mentiune, absolut tot pc-ul a fost curatat de curand (acum 1-2 saptamani), i-am facut reflow, iar windows-ul l-am bagat aseara. Nu am decat drivere, opera si inca 2-3 programe de baza.

@, daca tii prea mult PC aprins cu jocu se incinge foarte rau, se arde si afecteaza hardu, placa de baza, etc, asa tii se buleste tot PC... Nu ti-l restarteaza, ca deabi ai pus-o dar cu timpul, peste 2-3 zile daca te joci mult, va face si asa...

O sa merg pe mana voastra, o sa il folosesc foarte putin si doar pe web, fara sa intru in jocuri. Nu doresc sa fac prostii si mai ales acum, nu mai mor daca am rabdare o saptamana. Multumesc pentru sfaturi, m-ati ajutat mult in a lua o decizie. Va pup :*

Puteti da TC.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.