Jump to content

Chiftea uriasa a la Mihaela


Sylvyu  Google
 Share

Recommended Posts

KOwK30n.jpg

Ce atata osteneala sa formam chiftelute mici . Eu am dorit sa le pun pentru pachet . Forma lor serveste scopului , se pot aseza intre doua feliute subtiri de paine , bagheta sau chifla .. Eu am folosit pentru sandvis ciabatta cu busuioc coapata acasa . Chifteluta asta uriasa sau burger cum vreti sa-i spuneti merge pentru pachetul de scoala , servici , merge si pentru picnic sau chiar ca masa principala cu o garnitura sau pur si simplu cu o salata . Prefer sa gatesc asa ceva decat sa cumpar mezeluri cu compozitie incerta .

Ingrediente

1.5 kg carne tocata mixta [porc+ vita ]
1 ardei rosu
1 ceapa
1 lingura pasta rosie de ardei
2 oua
2 legaturi de patrunjel
2 linguri pesto genovese [ cu busuioc ]
2 linguri condimente asiatice
4 linguri pesmet .
4 linguri lapte
sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu .
Puneti carnea intr-un bol mare .
Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea .
Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute .
Amestecati pana obtineti o pasta omogena .
Formati chiftele de marimea dorita pe care le aplatizati intre palme si le prajiti in ulei incins [ ale mele erau cat jumatate de palma , au incaput 4 in tigaie la prajit ].
Daca nu eram presata de timp le coceam la cuptor pe folie de hartie .
Portii: 0
Timp de preparare: sub 30 minute

 

Edited by Sylvyu Google
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.