Jump to content

Ce alimente să eviţi ca să nu faci celulită


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Celulita nu iartă pe nimeni. Pielea cu aspect de coajă de portocală poate fi întâlnită atât la femei, cât şi la bărbaţi, de vină pentru apariţia ei fiind de regulă alimentaţia nesănătoasă. Iar produsele bogate în glucide şi lipide se situează pe primele poziţii în topul cu preparatele care fac bine celulitei.

 

Ştiai că şi nevinovata cafea contribuie la extinderea celulitei? Pentru că favorizează reţinerea apei în organism. Iată câteva dintre plăcerile noastre alimentare la care ar trebui să renunţăm, dacă ne dorim o piele frumoasă, fermă şi sănătoasă, adică fără urmă celulită!

 

 

Cafeaua

Cafeina este adesea utilizată în tratamentele corporale care combat celulita, fiind ingredientul-minune care ajută la reducerea centimetrilor din talie, de pe coapse şi care reduce vizibil aspectul de piele încreţită. Dar acest lucru este valabil doar la exterior, pentru că ingerată, cafeaua face mai mult rău decât bine. Zaţul din cafea nu mai este la fel de benefic pentru piele, pentru că nu mai stimulează circulaţia, ci contribuie la reţenţia apei în corp. Aici se adaugă şi toate băuturile pe bază de cola, care îndulcite cresc nivelul de insulină din sânge.

 

 

Dulciurile

Femeile sunt mari amatoare de „ceva“ dulce, dar această plăcere le costă, pentru că dulciurile se transformă în grăsimi. Grăsimile se depun şi, astfel, apar kilogramele nedorite, care sunt atât de greu de îndepărtat. Dar greutatea în exces nu reprezintă singurul neajuns pe care îl aduc dulciurile. Ele afectează şi ţesuturile cutanate, care distrug rezistenţa colagenului responsabil pentru pielea fermă. Dacă vrei să reduci celulita de pe corpul tău trebuie să consumi mai puţine zahăr şi dulciuri.

 

 

Sarea

La fel ca în cazul zahărului, sarea trebuie de asemenea redusă cât de mult posibil. De ce? Explicaţia este simplă şi nu necesită niciun alt studiu de specialitate: sarea este principalul vinovat pentru retenţia de apă în organism. Este clar că o piele „pufoasă“ nu poate fi în acelaşi timp o piele fermă. Dacă preferi mâncărurile cu gust, picante, sărate sau condimentate, alege ierburile aromate, cum este busuiocul, mărarul, oregano.

 

 

Alcoolul

Alcoolul produce mari dezechilibre în organism, deoarece consumul de băuturi tari afectează buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului. Iar acest lucru împiedică detoxifierea organismului. Odată rămase în corp, toxinele luptă împotriva sistemului digestiv şi al sistemului nervos, provocând şi senzaţia de a mânca „un dulce“. Pentru ca în final, pielea să aibă şi mai mult de suferit, iar celulita să câştige tot mai mult teren.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/Video-ce-alimente-sa-eviti-ca-sa-nu-faci-celulita_0_5056.html

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.