Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

[Java] Începutul


Lundy
 Share

Recommended Posts

Inainte sa incepem cu lucrurile practice, voi raspunde la cateva intrebari care probabil ca ii macina pe incepatorii in artele programarii.
Ce este Java ?
Conform Wikipedia.org ,Java este un limbaj de programare orientat-obiect, puternic tipizat, conceput de către James Gosling la Sun Microsystems (acum filială Oracle) la începutul anilor ʼ90.
Cum functioneaza program?
Un program este o serie de instructiuni care cere calculatorului sa execute anumite sarcini. Aceste instructiuni sunt convertite de catre un compilator Java in limbajul binar, acesta fiind format doar din 0 si 1.
Ce este un compilator?
Un compilator este un program menit sa converteasca un limbaj de programare (in cazul nostru Java) in limbajul binar mentionat anterior. Din experienta va recomand Eclipse (il puteti gasi aici: http://www.eclipse.org/downloads/). In tutoriale voi folosi doar ECLIPSE.
Primul program
Pentru inceput trebuie sa "amenajam" spatiul de lucru in Eclipse.
Mai intai initializam un proiect in care vom adauga toate clasele (script-urile). Pentru a face asta duceti-va la FILE > NEW > PROJECT. Acum urmati acesti pasi: http://i.imgur.com/8CGicx2.png
Dupa ce am initializat proiectul, trebuie sa initializam si o clasa (script). Pentru a face asta duceti-va FILE > NEW > CLASS. Acum urmati acesti pasi: http://i.imgur.com/32MXQMM.png
Daca ati urmat pasii de mai sus, acum ar trebuii sa va apara un spatiu de editare text ca acesta: http://i.imgur.com/7j04t61.png
Primul program scris de orice programator ( in orice limbaj ) este clasicul "HelloWorld":
class HelloWorld
{
public static void main( String args[] ) 
{
System.out.println("Hello World!");
}
} 

Ce face acest program mai exact? Acest program afiseaza in consola mesajul "Hello World!".

Pentru ca majoritatea dintre voi sunteti confuzi, va voi explica fiecare parte din acest program:
// Acesta este un comentariu. Daca adaugati '//' in fata unui rand , acesta este anulat de catre compilator , deci nu afecteaza programul.
class HelloWorld // Cu aceasta instructiune trebuie sa inceapa orice program. Functia class trebuie sa fie urmata obligatoriu de numele script-ului(fara terminatia '.java' , in cazul nostru : 'HelloWorld').
{
public static void main( String args[] ) // Aceastra instructiune apeleaza metoda main .O vom discuta mai tarziu pentru ca metodele sunt complicate pentru un incepator.
{
System.out.println("Hello World!"); // Aceasta instructiune afiseaza in consola mesajul "Hello World!"
}
} 

OBSERVATII: - Instructiunile se termina de fiecare data in ";" pentru a "explica" compilatorului ca instructiunea respectiva s-a terminat.
- Orice functie incepe cu "{" si se termina cu "}"
ATENTIE: TUTORIALUL NU ESTE REALIZAT DE MINE CI DE UN MEMBRU DE PE O ALTĂ COMUNITATE, NU PUN SURSA PENTRU A NU SE FACE RECLAMĂ.
Edited by Lundy
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.