Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Credința rezistă în țările care persecută creștini

South NUTU
 Share

Recommended Posts

Credința rezistă în țările care persecută creștini

dreamstime_xxl_13937797-900x480.jpg

În provincia Zhejiang din China se desfășoară o adevărată campanie anticreștină, care a dus la distrugerea parțială sau totală a 360 de biserici, sub pretextul că ar fi construcții ilegale. În ciuda acestei măsuri, creștinii chinezi se înverșunează să își păstreze religia.

Poliția i-a bătut pe creștinii care au protestat la demolarea bisericilor, iar imaginile sângeroase au circulat pe rețelele sociale chineze. Într-un incident, mai mult de 1.000 de creștini au făcut un zid uman și au păzit o biserică din Wenzhou pentru 32 de nopți la rând.

Puși în fața unei asemenea situații, trei creștini, Zhan Yingsheng, Zhang Zhi și Ye Wanjing, au publicat trei declarații de adio, spunând că sunt gata să își dea viața pentru credință. Într-una din ele, Ye Wanjing a scris că nu își va da viața pentru crucea fizică de pe clădire, dar că „în fața acestei injustiții, conștiința mea de creștin mă face să îmi asum această responsabilitate.” Deși familiile celor trei sunt îngrijorate de acest gest, înțeleg situația și sacrificiul.

Pe de altă parte, atunci când ne gândim la Iran, ne gândim automat la gloate care strigă „Moarte Americii!”, la ostatici și lideri radicali care impun condiții sociale inumane. Există însă o altă latură a țării, unde iranienii iubesc America și creștinismul. CBN a realizat interviuri cu acești iranieni creștini, care s-au refugiat în Turcia.

Mulți iranieni au căutat refugiu în Turcia pentru a-și proteja credința în Iisus și au descris experiența ca „o ieșire din întuneric”.

„Este total diferit față de Iran. Pot să vorbesc despre Dumnezeu altora. Pot să îl slujesc liber pe Dumnezeu. Pot să mă duc la biserică. Este complet diferit,” a povestit iranianul Afshin. În Iran el mergea la biserica condusă de pastorul american Saeed Abedini, care este încarcerat de doi ani de zile, în Iran. După arestul său, în vara lui 2012, biserica s-a dizolvat și Afshin s-a refugiat în Turcia, unde își poate trăi viața de creștin.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.