Jump to content

Prajitura cu morcovi si topping delicios de branza


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Prajitura cu morcovi si topping delicios de branza

652x450_143196-prajitura-cu-morcovi-si-t

Prajitura cu morcovi si topping de branza se prepara rapid si te va incanta cu aromele tomnatice. Este o prajitura ce merge servita atat dimineata la cafea cat si ca gustare intre mese.
Ingrediente pentru prajitura cu morcovi si topping de branza
Pentru blat:
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 100 g faina
  • 60 g stafide
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 180 grame morcovi rasi
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 25 grame unt nesarat
  • 50 grame branza mascarpone
  • 75 gr zahar brun
  • 1 lime
  • 25 grame nuci taiate marunt (nucile pot fi inlocuite cu migdale sau alune de padure)
Cum se prepara prajitura cu morcovi si topping de branza
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata, cu laturile de 18 cm.
Intr-un vas incapator adauga ouale si zaharul. Mixeaza totul pana cand zaharul se topeste iar ouale devin spumoase. Adauga treptat uleiul amestecand continuu.
Intr-un alt vas amesteca faina cu sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza treptat treptat aceasta compozitie in mixul de oua, apoi adauga morcovii, stafidele si fulgii de cocos.
Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia obtinuta in tava tapetata si coace timp de 30 minute. Poti verifica daca prajitura este coapta cu ajutorul unei scobitori. Introdu scobitoare in mijlocul prajiturii. Daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta. Scoate prajitura din tava si las-o sa se raceasca.
Intre timp prepara toppingul astfel: mesteca untul cu branza masarpone si zaharul, pana cand zaharul se topeste si obtii o compozitie cremoasa. Adauga apoi coaja rasa de lime si nucile tocate.
Cum se serveste prajitura cu morcovi si topping de branza
Dupa ce s-a racit, pune prajitura pe un platou si adauga deasupra toppingul. O poti orna, dupa preferinte cu nuca de cocos sau jumatati de nuci, ori cu fulgi de migdale. Serveste prajitura alaturi de o cana de cafea sau ciocolata calda.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.