Jump to content

Recomandare PC(laptop)

Share

Recommended Posts

1. Nick: paulyks

2. Buget: maxim 3000

Componente pe care vreau sa le pastrez ( HDD/CPU/Periferice etc. ): -

Aveti nevoie de monitor?: da

Aveti nevoie de periferice?: nu

Pentru ce va fi folosit PC(laptop-ul)-ul (G aming/Office/Multimedia)?: editare video, multi-tasking..

Cand planuiti sa faceti achizitia (zz/ll/aaaa)?: azi

Doriti ca PC-ul(laptopul) sa fie silentios?: majoritatea laptopurilor cred ca sunt silentioase

Alte precizari: Eu am găsit asta http://www.emag.ro/laptop-lenovo-ideapad-g510-cu-procesor-intel-174-coretm-i7-4700mq-2-40ghz-haswelltm-8gb-1tb-8gb-sshd-amd-radeon-r7-m265-2gb-freedos-black-59432570/pd/D5JQRBBBM/ şi mă gândesc să mai aştept 2 luni să vină Black Fridey şi să-l iau la preţ mic, recomandări mai bune?

Procesor 2,4GHz, maxim până la 3,4. Adică dacă îi fac overclocking pot să-l dau la 3,4 sau dacă programele care le rulez solicită procesorul?

@paulyks, poți alege acel Lenovo sau ăsta http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/hp/156-probook-450-g1-procesor-intel-core-i7-4702mq-22ghz-haswell-8gb-1tb-radeon-hd-8750m-2gb/

Ți-l recomand mai mult pe acesta deoarece primești gratis un hard-disk de 500 GB USB 3.0, o geantă pentru el și are și un discount de 100 de lei. Avantajele sunt că acesta are ecran anti-glare adică nu se văd reflecțiile în el și nu lasă urme pe ecran. Un alt avantaj este procesorul care își setează automat frecvența în funcție de cât are nevoie poate de la 2.20 GHz să ajungă la 3.20 GHz ceea ce zic eu că e îndeajuns pentru editare video. În materie de multi-tasking laptopul are doar o plăcuță de ram de 8 GB, ceea ce înseamna că poți să-i faci upgrade în viitor la un service autorizat. Ai putea să aștepți până la Black Friday însă nu cred că o sa fie o reducere foarte mare, maxim 400 de lei. Dacă e să calculezi hard-diskul 250 ron + 100 discount cam tot pe acolo ajungi. Acel HP recomandat de mine este și mai subțire și mi se pare că are un design mai plăcut, rămâne la alegerea ta.

@@paulyks,

Nu ma prea pricep la laptop-uri insa si ce a recomandat Evoique pare bun. Posteaza si aici: http://forum.softpedia.com/forum/414-sfaturi-achizitionare-laptop/

Despre frecventa:

Aia e frecventa de turbo si o atingi doar daca ai un nucleu folosit. Daca procesorul are 4 nuclee, va atinge in jur de 3.1 cand sunt folosite toate si in jur de 3.2-3.3 cand sunt folosite 2/3 nuclee.

Ca timp, depinde de racire. La mine sta non stop ca am racire buna, la laptopuri nu cred ca rezista prea mult in turbo. Depinde de temperatura si alti factori cat sta.

Mai adaug încă 4 GB şi cred că ajunge la cam aceleaşi performanţe cu cel recomandat de Evoque sau chiar mai bun. Cred că aş economisi mai mult cu ăsta.

Nu ştii de ce, dar am sentimentul că dacă îmi place ceva trebuie să-l iau cât mai repede că nu va mai fi pe piaţă. :))

Am văzut prea multe reclame şi poate de aia.

Voi aştepta...buget 3000, dar greu să-i scoţi din buzunar. Mă orientez de pe acum, modele se fabrică în fiecare zi, nu or rămâne fără stoc.

Sa iei si un SSD, sa nu te limiteze hdd-ul. E aprox 300 lei unul bun de 120gb. Crede-ma, o sa simti diferenta.

Dar daca n-ai nevoie de portabilitate, mai bine iei un PC. Banuiesc ca randari si d'astea o sa faci doar acasa, deci le poti face pe un pc performant de 3000 lei. Si ca portabilitate, folosesti laptopul actual cand ai nevoie de browsing/office si d'astea cand pleci pe undeva.

Edited by Robiacs

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.