Jump to content

Pancackes (clatite americane)


Lundy
 Share

Recommended Posts

clatite-americane.jpg

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat

 

Mod de preparare

Punem intr-un vas laptele, zaharul si ouale si amestecam pana la omogenizare.

DSC_0052.jpg

 

Adaugam faina, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam compozitia.

DSC_0054.jpg

 

Trebuie sa obtinem un aluat ca o smantana, care curge, un aluat mai gros decat la clatitele clasice.

DSC_0058.jpg

 

Punem o tigaie antiaderenta pe aragaz ca sa se incalzeasca apoi o ungem cu putin unt (eu nu am avut si am folosit un strop de ulei). Turnam cu un polonic din compozitie in mijlocul tigaii. Clatita se va intinde singura.
Atentie, focul trebuie sa fie la minim, astfel se vor arde.
DSC_0059.jpg
Clatita va incepe sa faca bule la suprafata, semn ca trebuie intoarsa.
DSC_0062.jpg
O intoarcem usor cu ajutorul unei palete si o lasam sa se coaca si pe cealalta fata.
DSC_0066.jpg
Asezam clatitele una peste alta pe un platou, asezam deasupra zmeura si turnam deasupra mierea de albine. Dupa preferinte le puteti asezona cu dulceata, sirop de artar, fructe proaspete, sos de ciocolata, frisca, etc.
Din ingredientele date mi-au iesit 10 clatite cu diametrul de cca 18 cm.
pancakes-clatite-americane.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.