Jump to content

Dulceaţă din coajă de pepene.


MadalinArt
 Share

Recommended Posts

dulceata-pepene-300x200.jpg

 

Ingrediente:

 

• 1 kg coajă groasă de pepene verde.

• 1 kg zahăr.

• 1,5l apă rece.

• zeama de la o lămâie.

 

Mod de preparare:

 

Cojile de pepene se spală bine. Partea verede se înlătură cu un cuțit bine ascuțit. Se păstrează partea albă și un strat subțire de miez roșu. Feliile de pepene se taie aoi cubulețe de aprox. 2 cm.

Se pun la fiert în apă rece, într-o cratiță adâncă. Când s-au înmuiat și au devenit sticloase, se scot cu o sită, se trec printr-un jet de apă rece apoi se lasă la scurs.

În apa în care au fiert se pune zahărul. Se lasă la foc potrivit, până când se leagă siropul.

Pepenele se întoarce în cratiță, se pune zeama de lămâie și se mai dă câteva clocote.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.