Jump to content

Chec umed cu coacăze și ciocolată.


Lowley
 Share

Recommended Posts

tn4_5.jpg

 

Mod de preparare

 

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru ca nu-mi plac prajiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aroma placuta de anason și este plin de coacaze. Unde mai pui ca este acoperit cu un strat generos de ciocolata. prepara rapid și se consuma la fel de repede. Nu e nici multa munca cu el, deci e perfect!

Mixam
untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de
lapte calduț.

Omogenizam, apoi adaugam restul de faina, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixam crescand treptat viteza.

Eu am folosit o tava rotunda pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundența. Daca folosiți o tava dreptunghiulara puteți s-o tapetați cu hartie de copt.

Turnați in tava jumatate din compoziție, apoi jumatate din cantitatea de coacaze și portocale confiate, apoi cealalta jumatate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava in cuptorul preincalzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o ora la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.

Lasați checul sa se raceasca in tava, iar intre timp pregatiți ganache-ul de ciocolata din 70 de grame ciocolata cu un conținut mare de cacao și 50 ml smantana lichida. Le omogenizați pe bain-marie apoi adaugați o lingurița cu unt și amestecați inca puțin pentru a-l incorpora. Scoateți checul din tava și ornați.

Noi n-am așteptat ca sa se raceasca prea bine, pentru ca suntem pofticioși, nu alta.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.