Jump to content

Acer Aspire E 11 (E3-111-C5FN)


Recommended Posts

Introducere

 

 

Revenind, Acer Aspire E 11 (sau E3-111) face parte dintr-o serie de laptopuri recent lansata. Are ecran tot de 11.6, e usor – 1.28 Kg, relativ subtire si are un design placut. Sub capota vine cu mai multe variante de “motorizare”. Din pacate, putine sunt cu procesoare nu foarte slabe, cum este de fapt Intel Celeron N2830, procesor care echipeaza, de fapt, cam toate laptopurile de pe piata cu preturi pana in 1100-1200 RON. De aceea cand l-am vazut pe acesta, care are un Intel Celeron N2930, cu vreo 80% mai rapid decat N2830, m-am convins imediat ca-l doresc.

 

 

Design si constructie

 

 

Laptopul are un aspect foarte placut, cu un finisaj metalic care pare autentic. Atunci cand e inchis chiar pare un laptop premium, desi nu e, nici pe departe. Daca incepi sa-l atingi sau sa-l lovesti o sa vezi ca e doar din plastic si ca, de fapt, calitatea constructiei cam lasa de dorit. Dar nu e un mare minus, deloc, mai ales la pretul pe care-l are – in jur de 1100 RON.

Primul ajuns avea probleme cu space-ul, care mergea doar pe mijloc. Al doilea, cel de pe care tastez si acum, are o mica problema cu un difuzor, care la volum mai ridic bazaie, dar pentru asta nu il mai schimb. Cum va ziceam, constructie proasta, dar era de asteptat.

Zona neagra de sub ecran pare mare la inceput dar nu e. Mai ales ca datorita ei ai partea de un touchpad (nu foarte precis) si de o tastatura normala cu tastele spatiate corect, tastatura foarte placuta in utilizare.

 

 

RRdAUL5.jpg

 

 

 

 

 

Performante, utilizare zilnica si tehnologia fanless

 

 

Trebuie sa stiti ca are doar un singur slot de memorie DDR3L (low voltage) si suporta pana la 8 GB RAM. Eu am considerat 4 GB RAM suficienti deocamdata.

In spate are o mare parte din porturi, printre care si un HDMI, USB 3.0 si LAN Gigabit. Trei porturi pe care le-am apreciat la maxim. Un nou minus e dat de faptul ca pentru casti si microfon se imparte aceeasi mufa. Windows e bulversat cand introduceti ceva in ea, chiar daca sunt casti cu microfon, de telefon.

Acum ajungem si la partea sensibila: temperaturile. Laptoptul asta e fanless, adica nu are in el absolut niciun ventilator. Asta are parti bune si ar putea avea si parti rele. Printre partile bune putem enumera:

Nu scoate absolut niciun zgomot, e ca si cum ai porni un telefon. Evident, la asta contribuie si SSD-ul, cu HDD ar scoate zgomot.
Nu aduna praf. Nu are cum si cu ce, e genial ca nu trebuie sa-l cureti o data la 6 luni sau la 1 an. Practic, singurele gauri in carcasa de pe spate sunt de la difuzoare, si alea sunt izolate de interiorul carcasei.
Insa am putea avea si parti rele:

In situatii solicintante s-ar putea incalzi foarte tare. Acum depinde cum il folositi, eu de exemplu nu am reusit sa-l incalzesc foarte tare. E important sa nu-l ti direct in brate, desi numele asta sugereaza, si sa folosesti un pad sub el, o carte, o cutie, ceva.
Daca ajunge sa se incalzeasca frecvent s-ar putea strica, cum s-a intamplat cu vechiile laptopuri. Dar pentru asta are o garantie de 2 ani, pe care ma gandesc serios sa o mai extind un an la eMAG, dupa care oricum nu o sa-l mai am.

 

 

 

 

Sursa: http://www.arenait.net/2014/11/04/acer-aspire-e-11-e3-111-c5fn-review.html

Edited by rTn DerecK cu K mare
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.