Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

Record în Biserica Adventistă: o biserică nouă la fiecare 4 ore


NSR Shadow
 Share

Recommended Posts

Record în Biserica Adventistă: o biserică nouă la fiecare 4 ore

dreamstime_xl_48780197-1170x780.jpg

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea cunoaște un ritm de expansiune mondială fără precedent în istoria sa de 152 de ani, a anunțat un studiu întocmit de Biroul de Arhive, Statistici și Cercetare (BASC), care funcționează sub egida instituției religioase.

Nu mai puțin de 2.446 de biserici noi au fost deschise anul trecut, în toată lumea, scriind astfel recordul celei mai mari creșteri anuale a numărului de membri. Potrivit BASC, în 2014, Biserica Adventistă a ajuns la un număr mondial de circa 18,5 milioane de credincioși.

Statistic, anul trecut s-a deschis câte o biserică adventistă la fiecare 4 ore (3,58 mai exact), o realizare despre care pastorul Gary Krause, directorul Adventist Mission spune că arată că „Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se întreaptă în direcția bună, în ceea ce privește misiunea ei și că trebuie să își păstreze concentrarea,” notează Adventist Review. Pastorul a mai menționat că „nenumărate studii arată că «plantarea» de biserici este cea mai eficientă manieră de creștere susținută a bisericii.” Ellen White, unul dintre co-fondatorii Bisericii Adventiste, încuraja înființarea de biserici noi făcând mereu trimitere la modelul bisericii creștine din vremea apostolilor.

Rata de creștere de o biserică nouă la fiecare 3,58 de ore este un record comparabil cu rata de o biserică nouă la fiecare 4,25 ore în 2013. Recordul anterior fusese înregistrat în anul 2005, când o biserică nouă a fost deschisă la fiecare 3,71 de ore.

La încheierea anului 2014, Biserica Adventistă număra 78.810 lăcașuri de cult, cu peste 20.000 mai multe decât cele 57.850 înregistrate cu zece ani în urmă (în 2004).

„Creșterea de anul trecut (…) este cel mai mare efort de organizare a unor noi biserici locale din orice an bisericesc de până acum,” a apreciat dr. David Trim, directorul BASC. „Acesta este în parte rodul activității Biroului de Misiune Adventistă, care a implicat pionierii departamentului Misiune Globală – acești eroi, în general, neapreciați.”

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.