Jump to content

5 destinaţii neobişnuite de schi


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

007dswashingtonschoolhouse-kopie-0.jpg?w

 

 

 

Sezonul fulgilor pufoşi, al zăpezii care scârţâie sub tălpi şi al petrecerilor après-ski e în toi. Şi, pentru că o fashionista care se respectă nu stă toată ziua în clăpari şi nici nu poate dormi la orice cabană, noi ţi-am făcut un top al celor mai frumoase (şi neobişnuite, poate) destinaţii de schi. Ce spui de... Japonia?

 

 

Åre, Suedia: Copperhill Mountain Lodge

De ce acest hotel? Pentru că priveliştea de pe terasa acoperită cu lemn a hotelului proiectat de arhitectul Peter Bohlin este fascinantă: cu o cană mare cu ciocolată caldă în faţă şi o carte bună în braţe, lasă-te copleşită de imaginea munţilor Jämtland care se întind în faţa ta. Hotelul este construit geometric, cu geamuri enorme; are în interior piscină, sală de fitness şi un şemineu imens din piatră masivă. Da, ştim, suntem îndrăgostite deja de designul scandinav.

 

Ce poţi face aici: Åre, Suedia, este una dintre cele mai mari şi mai interesante staţiuni de schi ale acestei ţări nordice. Situată la 300 de kilometri de Cercul Polar, zona are pârtii de schi excelente pentru pasionatele de sporturi de iarnă, servicii de plimbări cu snowmobilul pentru cele mai puţin aventuroase şi centre speciale din care poţi închiria echipament pentru kide boarding (dacă vrei ceva mai multă adrenalină).

 

 

Niseko Hirafu, Japonia: Kimamaya Boutique Hotel

De ce acest hotel? „Kimamaya“ înseamnă „fii tu însăţi“ în japoneză. Şi acest lucru îl poate face oricine se cazează în cele nouă camere ale boutique-hotelului din Niseko, una dintre cele mai populare staţiuni de schi ale Japoniei. După o zi întreagă în care eşti afară, pe pârtie, te poţi retrage aici, lângă şemineu, pentru un ceai verde la restaurantul The Barn, inspirat de arhitectura tradiţională din Hokkaido. Cu tonuri inspirate din natură, cu materiale sustenabile şi mobilă minimalistă, arhitectul Koichi Ishiguro a reuşit să dea un touch zen construcţiei cu aspect de cabană elveţiană.
Ce poţi face aici: În primul rând, aici trebuie să îţi aduci aminte de cărţile lui Murakami şi poţi astfel să înţelegi fascinaţia lui pentru ţinutul Hokkaido. Pentru că o săptămână în aceste locuri echivalează de multe ori cu o lungi zile la schi, pe pârtii impecabile şi sesiuni intense de meditaţie, masaj şi spa.

 

 

Stepantsminda, Georgia: Rooms Hotel Kazbegi

De ce acest hotel? Fiecare dintre cele 156 de camere ale hotelului are o vedere incredibilă asupra munţilor Caucaz din nordul Georgiei. Structura din lemn, sticlă şi oţel a fost proiectată de duo-ul de arhitecţi din Tbilisi, Nata Janberidze şi Keti Toloraia. Întreg decorul eclectic este completat de podele din lemn, covore tradiţionale, piese de mobilier flamande şi chiar câteva postere din perioada sovietică.
Ce poţi face aici: Bineînţeles, la finalul vacanţei tale te poţi lăuda prietenilor că te-ai dat cu placa pe pârtiile din Georgia. Că ai făcut heliskiing sau ai strârnit furtuni de zăpadă în tururile de ATV pe zăpadă. Sau poţi pur şi simplu să faci plimbări lungi prin aerul rece, poţi citi cărţi captivante din biblioteca bine aprovizionată a hotelului sau te poţi relaxa la piscina interioară sau la spa.

 

 

Bormio, Italia: Eden Hotel

De ce acest hotel? Vă spunem pentru început atât: designul hotelului este semnat de Antonio Citterio, care şi-a propus să evite clişeistica imagine de cabană la munte cu flori şi acoperiş din lemn, înconjurată de munţi acoperiţi de zăpadă. În schimb, la Eden Hotel avem parte de construcţii geometrice şi o grădină enormă (Eden nu e un nume ales la întâmplare), de şeminee şi terase pe care, acoperită de blănuri, te poţi bucura de razele blânde ale soarelui de iarnă. Şi pentru că nici o vizită în Italia nu e completă fără un festin gastronomic, fă-ţi rezervare seara la restaurantul Umami, unde meniul e alcătuit de chef-ul Antonio Burusso.
Ce poţi face aici: Odinioară, aristocraţii italieni veneau la Bormio să se trateze la apele termale renuite ale zonei. Astăzi, călători din toată lumea vin aici pentru a profita de pârtiile de schi lungi şi line, de cumpărăturile în boutique-urile chic italiene şi (evident) să se relaxeze la spa-urile cu apele termale.

 

 

SUA, Park City: Washington School House

De ce acest hotel? Construit în 1888 şi denumit aşa după George Washington, hotelul actual a fost odinioară o şcoală, una dintre cele trei şcoli publice din Park City, Utah. Decorul celor 12 camere de acum include, aşadar, un mix de piese antice suedeze şi franceze, piese de artă modernă şi nişte candelabre enorme. Experienţa este completată de prezenţa unui concierge personal, un jacuzzi încălzit (da, şi în timpul iernii îţi poţi petrece seara afară, în piscină) şi un bar interesant, popular printre schiorii hip care se adună aici penru petrecerile après-ski.

 

Ce poţi face aici: Să schiezi, bineînţeles. Să te dai cu placa, să te plimbi cu snowmobilul, să pescuieşti la copcă, să mergi cu sania trasă de câini sau să te plimbi cu balonul cu aer cald. Sau, de ce nu, având în vedere locul atât de chic&glam, să dai nas în nas cu celebrităţi sosite aici pentru premierele şi petrecerile de covorul roşu de la Sundance Film Festival.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.one.ro/lifestyle/vacante-si-calatorii/5-destinatii-neobisnuite-de-schi-13795135

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.