Jump to content

Fuagra cu un gust bun


Giovanni
 Share

Recommended Posts

Foie_gras_08.jpg



O, de-ar exista dreptate în bucătărie! Atunci, numai reuşita cosmică de a fi pus mâna pe foie gras-ul necesar pentru această reţetă simplă şi rapidă ar fi răsplătită aşa: pieptul de pui s-ar tăia singur, s-ar perpeli bucuros în tigaie şi ar ateriza fără ajutor în farfurii.


Însă dacă ai poftă de un deliciu suprem, nu de minuni, scoţi foie gras-ul din frigider şi-l tai în felii subţiri de jumătate de centimetru cu un cuţit trecut prin apă fiartă. Perpeleşti bucăţelele de paradis într-o tigaie încinsă bine, nu mai mult de un minut pe fiecare parte.


Pe urmă scoţi foie gras-ul şi arunci în grăsimea rămasă pieptul de pui tăiat în fâşii subţiri şi presărat din belşug cu piper proaspăt măcinat. Îl întorci repede de câteva ori, să se înmiresmeze bine cu aromele mătuşii gâşte. Când s-a gătat şi puiul, aduni restul de sos rumenind în tigaie două felii de pâine neagră – e prea bun şi scump foie gras-ul pentru a ţine cont de vreo dietă.


Aranjezi frumos pe farfurie bucăţele de pui, felii de foie gras şi „rumenele” de pâine neagră. Pui alături nişte lămâie şi savurezi încet o delicatesă cu adevărat de sărbătoare. Poftă sănătoasă!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.