Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

6 calitati ale parintelui perfect


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Nu e parinte care sa nu-si doreasca sa fie parintele perfect pentru copilul sau. Nu este tocmai usor, dar merita tot efortul. De modul in care stim sa ne comportam cu copiii nostri depinde dezvoltarea lor armonioasa, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.

Iata 6 calitati pe care ar trebui sa le aiba un parinte pentru a fi considerat perfect:

 

saftulparintilor.ro-parinti-copii-stockf

 

 

 

1. Rabdarea

Ca orice alta meserie, pentru a o invata, meseria de parinte necesita multa rabdare. Incepand de la noptile private de somn cand copilul este mic, pana la crizele de personalitate din copilarie si “bataliile” din anii adolescentei, fiecare dintre aceste etape are nevoie de “portia” de rabdare.

 

 

Atunci cand iti lipseste rabdarea nu faci altceva decat sa-ti frustrezi copilul, ceea ce, in final va duce la frustrarea ta.

Cu cat vrei sa fii un parinte mai bun, cu atat trebuie sa fi un parinte mai rabdator. Numara pana la 10, respira adanc, ia o pauza, fa un pas inapoi, intreaba-te “Chiar e asa de important lucrul asta?”, apoi ia deciziile in consecinta.

 

 

 

2. Atentia

Vremurile pe care le traim ne impiedica sa petrecem mai mult timp decat ar trebui cu copiii nostri. Insa, putinul timp care este dedicat lor, ar fi bine sa fie in exclusivitate pentru ei: jucati-va impreuna, desenati, cantati dansati. NU raspundeti la telefon, NU trageti cu ochiul la computer sau televizor. Toata atentia trebuie sa fie indreptata spre copil.

 

 

 

 

3. Consecventa

Copiii au nevoie de reguli. Si regula este regula. Nu o zi da, o zi nu. Daca regulile se schimba de la o zi la alta pentru aceeasi situatie, copiii devin foarte confuzi si nu stiu cum sa reactioneze. Daca nu le este clar, nu se simt in siguranta. Sunt agitati si pot da mari batai de cap parintilor. Adapteaza explicarea regulilor pentru varsta copilului tau si lasa-l sa stie ca incalcarea ei atrage dupa sine consecinte.

 

 

 

 

4. Modelul

Fii un bun exemplu pentru copilul tau. Copilul invata din ce vede si din ce aude. Cand sunt intrebati ce vor sa se faca atunci cand vor creste, multi copii raspund: “ca mami” sau “ca tati”. Asigura-te ca persoana care va deveni copilul tau gandindu-se la tine este ceea ce trebuie. Fii bun, fii onest, fii darnic, fii iertator, fii empatic, fii calm, fii fair-play. Aceste valori va fi duse mai departe de copilul tau, chiar fara sa-ti dai seama.

 

 

 

5. Muncitor

Invata-ti copilul sa fie muncitor. Copilul trebuie sa stie ce inseamna sa muncesti inca de mic. Chiar daca e mic, poate sa-si stranga jucariile, pe masura ce creste te poate ajuta la sortarea hainelor pentru masina de spalat, poate da de mancare cainelui, il poate scoate la plimbare, isi poate face curatenie in camera, isi poate pregati singur de mancare etc. Munca nu doar ca le va dezvolta personalitatea, dar le va creste si respetul de sine pentru ca un anumit lucru este facut de mana lor.

6. Au grija de ei

Un parinte care nu are grija de el nu-l va invata niciodata pe copilul sau cum sa aiba grija, la randul lui, de propria persoana. Rasplateste-te din cand in cand pentru munca de la serviciu si de acasa, rasfata-te, mergi cu prietenii, stai singur daca asta iti face placere. Important este sa-ti acorzi momente de ragaz in care sa-ti incarci bateriile, sa-ti eliberezi mintea si sa ai forta sa o iei de la capat.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/parinti-pentru-parinti/crestere-copii-educatie-copii-sfaturi-parinti/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.