Jump to content

lag cu i5 si MSI GTX 960

Recommended Posts

Salut,de curand mi-am cumparat si eu un pc pe piese,cu gandul sa am mai multe fps-uri in alt joc,care are niste cerinte mici... Jocul este 4Story.

Sistem de operare Windows 2000/XP/Vista

CPU Pentium4 1.6GHz

RAM 1GB

Placă video GeForce FX5700 128Mb

Versiune DirectX DirectX 9.0c

Hard disc 2GB sau mai mult

Si spre surprinderea mea,cand intru in joc,am un lag imens...

Am driverele la zii,OC n-am facut si nici nu ma gandesc sa fac prea curand,ce ar putea fii?Pe vechiul sistem care era inca o data mai slab ca acesta,mergea perfect,mai si filmam cu bandicam/fraps,si tot imi mergea pe minim 30fps...

Noul meu calculator este:

Procesor Intel Core i5 4460 3.2GHz

Placa video MSI GeForce GTX 960 2GB DDR5 128-bit

Placa de baza GIGABYTE GA-B85-HD3

Memorie Kingmax 4GB/Zeppelin 2GB DDR3 1333MHz =6GB

Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB

Monitor LED BenQ GW2255 21.5 inch 6ms GTG Black

Iar vechiul sistem era:

Procesor Intel® CeleronTM G1820, 2700MHz, Haswell, 2MB

Placa video Sapphire ATI Radeon HD4850, 1024MB, GDDR3, 256bit

Placa de baza Asrock H81M-VG4, Socket 1150

Memorie Kingmax 4GB/Zeppelin 2GB DDR3 1333MHz =6GB

Monitor LCD LG FLATRON L1918S-SN

Edited by DeathDealer

@,Jocul e vechi, posibil ca noile drivere sa nu se mai pupe prea bine cu el, eu cu noile drivere de la nvidia, am fps-uri mult mai mici in jocurile vechi pe gtx 770. Oricum, se stie ca seria 900 de la nvidia are cateva probleme cu unele jocurile mai vechi.

Cred ca este visul fiecarei persoane :)) Vreau sa ma apuc,dar sa fac rost de bani mai intai...a costat detul de mult pc-ul :D 35mil,si trebuia sa-mi mai dea rest 40bani =)))))))))

@RevirdDab,am inteles...oricum mi se pare destul de aiurea...acum plec de acasa,si revin peste cateva ore,voi incerca cu vechea placa video pe noul sistem sa vad cum se comporta,oricum vreau sa trimit inapoi GTX-ul pentru un Radeon R9 280x,pretul e cam acelas,dar obtiunile de 3 ori mai bune... 384mb cu 3gb ram,m-am cam grabit cand am cumparat,oricum bine e ca produsul actual arata ca nou,altfel nu are si cum :)) Si sigur mi-l v-a primi inapoi,dar v-a trebui sa iau si o sursa mai puternica,caci cea actuala de 450W nu v-a face fata,macar una de 600W sa iau.

Edited by DeathDealer

@,Pastreaza placa video actuala, la performante e cu maxim, ii faci un mic OC si ai performante egale cu 280x, insa la un consum mai mic. Nu te lua dupa specificatii, ca de exemplu gtx 770 o bate pe 280x in majoritatea cazurilor ( am facut comparatia asta pt ca au preturi asemanatoare ), desi vorbim de 2gb 256bits vs 3gb 384bits. Conteaza procesorul grafic, arhitectura, nu memoria vram.

Iar sursa actuala daca nu este pocnitoare, rezista, poti sta si cu 400w. Ce model este sursa?

.a costat detul de mult pc-ul :D 35mil

omg, 35 de milioane si practic ai schimbat doar placa video, placa de baza si procesorul ?

ti-ai cam luat o teapa faina :))

in legatura cu lag-ul, alt joc cu cerinte la fel de mici si cam din aceeasi perioada ai incercat sa vezi daca la fel face ?

ai ultimul driver de la placa video ?

ce windows ai ?

astept raspuns

omg, 35 de milioane si practic ai schimbat doar placa video, placa de baza si procesorul ?

ti-ai cam luat o teapa faina :))

in legatura cu lag-ul, alt joc cu cerinte la fel de mici si cam din aceeasi perioada ai incercat sa vezi daca la fel face ?

ai ultimul driver de la placa video ?

ce windows ai ?

astept raspuns

Mie mi se pare ca a schimbat tot inafara de memoria ram, tot a dat cam mult, insa nu exagerat. Dar la ce fanboy AMD esti tu, probabil crezi ca a luat teapa prin simplu fapt ca a luat Intel si Nvidia. Doar tu poti sa fii in stare sa pui fx 8350 cu o coaja de 220 lei si mai si zici ca Asrock sunt placi de baza slabe, neavand nicio cunostinta despre placile de baza si ce fac ele.

Apropo, placa ta video e AMD, nu Ati, ei au fost cumparati de AMD inca de la seria 3000 sau 4000.

bine bossu`, nu-mi dai tu mie edit cum vrei tu, asta e abuz.

Edited by RevirdDab

Nu nu nu.. :) Oarecum nu am spus bine aici :)),faza cu ramii erau cei de pe primul pc,i-am pus pe asta,caci ma gandeam ca e de la rami,dar nu.

In legatura cu calculatorul,am cumparat tot,ce am avut eu,a fost o tastatura,un mouse de gaming,sistemul audio,si o camera web,in rest am luat tot.Am luat de pe PC Garage,nu prea ma descurc cu wishlist-urile,dar va arat link de la fiecare componenta.Stiu,am luat numai 4gb ram,cam putin dar merge,bugetul era de 30 :)) Dar cu un mic efort,s-a mai marit.

@,Sa traiesti :) cand gasesti crack,anunta-ma te rog :D

@@Radu, Da,am ultimele,azi mi-a dat persoana care mi-a facut calculatorul si ultimul driver de la placa video.Windows 7,64 bit,nu i-am pus inca crack,il am instalat de ieri.Nu am incercat,dar am sa instalez metin2ro,aproximativ e cam din aceasi perioada,si il gasesc in gameforge live.

@@RevirdDab, Sursa nu este o pocnitoare,asta am si urmarit sa nu fie,un unchi,ma lua la misto,ca el a luat carcasa cu tot cu sursa(o pocnitoare,o tigaie ),ca am dat banii degeaba pe ea,dar ea isi face treaba in proportie de 90%,e certificata Gold,am avut noroc cu reducerile acestea,daca nu dadeam 44mil pe tot pc,l-am asamblat acasa,ca daca era sa mi-l asambleze ei,mai statea cel putin o saptamana in service,si plus de asta trebuia un avans de 30%,si am preferat sa-l fac eu singur,cert este ca mi-a luat in jur de 2ore jumate,n-am mai asamblat unul pana acum "cap-coada" , doar daca se pune,cand cumparam o componenta noua la cel vechi,sa pun eu.

Si multumesc pentru comparatie,oarecum mi-ai schimbat parerea in legatura cu placa video,unchiul ala al meu ma speria :| A zis ca am noroc daca o primesc aia inapoi,si iau Radeon R9 280x...Oricum raul nu mi l-a dorit,ca m-a ajutat in totdeauna,uneori cu piese,cand eram mai mic,imi instala el windosul,jocuri,programe etc...

Si ca sa inchei,tu spui ca e mai bun GTX 960 nu?

Edit:Am observat ceva neobijnuit... Am stat cu cei 6gb ram de 1333MHz pe noul pc,merge bine,dar cand pun cei 4gb ram de 1600MHz pe pc vechi nu da randament...Placa aceea de baza suporta destul,ea fiind aceasta.

Edited by DeathDealer

@, stai cu ochii pe site-ul asta. Pe 14 aprilie apare crack-ul.

Deci. GTX 960 vs r9 280x. R9 280x castiga la limita DAR: avand in vede ca gtx-ul are un tdp MUULT mai mic, ii poti face OC, ajungand la performante mult mai mari. Eu as merge pe 960.

@, Unchiul tau e cam depasit, probabil stia mai multe acum ceva timp, dar timpul a trecut si el nu s-a mai documentat. Ramai cu gtx 960, in viitor ii poti face un mic oc. E mai rece, mai stabila si mai noua, performanta e cu ~5% mai slaba fata de 280x. Sursa nu e o pocnitoare, e o sursa decenta, in banii aia nu aveai alta alegere inafara de ea si Sirtec 500w.

@,Despre RAM, poate nu-s compatibili 100%. Apropo, puteai pastra vechea placa de baza daca nu folosesti multe porturi Sata 3, USB 3.0 si daca n-ai nevoie de 4 sloturi RAM. Nu faci OC iar la Intel nu e ca la AMD, consuma putin, poti tine un I7 pe o H81 de 200 lei lejer daca n-ai nevoie de chestiile un plus pe care le ofera un chipset mai scump si nu faci OC.

Edited by RevirdDab

PC-ul vechi il am(nu e vechi,doar vorba vine,tot ce am in el am schimbat in decursul a 2ani,numai HDD a ramas acelas,de 250gb,n-am reusit sa-l umplu pana acum,si isi face treaba foarte bine) ,l-am lasat la soramea,si eu l-am luat pe asta nou.

Edit:Am instalat metin2ro,si merge perfect...

Edited by DeathDealer

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.