Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Locuri din România mai puţin promovate

fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Dacă este vineri, avem lectura de weekend, iar din păcate este şi ultima din acest an. Pentru că este o zi deosebită, bineînţeles că am ales şi un subiect pe măsură: România. Mai exact, locuri din ţara noastră mai puţin promovate.

large_img_1100.jpg?cache=1428409970

România este o ţară extrem de bogată în locuri minunate şi obiective turistice unice, deosebite sau pur şi simplu frumoase, însă din păcate, nu sunt promovate, sunt cunosute doar de cei care locuiesc în preajma lor, iar adevărata lor poveste o cunosc foarte puţini.

Hoinărind pe blogurile de turism din ţara noastră am constatat că acestea încearcă să promoveze aceste locuri, însă tot din păcate rezultatele nu sunt întotdeauna cele pe care ni le dorim. Am decis să mă alătur lor în acest scop şi să vă prezint şi vouă ce locuri interesante au descoperit ei.

Buzău – un judeţ excepţional

1.jpg

Înainte de a prezenta povestea Alexandrei Lăzărescu, vreau să vă spun că până să citesc acest articol, nu am avut niciodată judeţul Buzău pe wishlist-ul meu de călătorii. Acum lucrurile sau schimbat: "Vulcanii Noroioşi, situl arheologic de la Monteoru, Castrul Roman, aşezările rupestre de la Colti, Aluniş, Bozioru sau Nucu, staţiunea balneo-climateircă Sărata Monteoru, mina de petrol, Tabăra de Sculptură în aer liber de la Măgura, Mănăstirea Ciolanu sau Muzeul Chihlimbarului sunt doar câteva dintre locurile minunate cu care vă întâmpină ţinuturile buzoiene".

Platoul Meledic: un dulce meleag… şi totuşi de sare

2.jpg

Pe blogul clipe-hoinare.blogspot.ro am găsit un articol exceptional despre Platoul Meledic. Spre ruşinea mea nici nu auzisem de acest loc, însă acum chiar îmi doresc să-l vizitez: "Platoul Meledic se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 136 ha, având o înălţime medie de 600 m, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopătari şi Mânzăleşti. Zona, din punct de vedere geografic, este încadrată în arealul Subcarpaților de Curbură".

Dacă e marți, e Huedin

3.jpg

De Huedin am auzit, ba chiar am şi trecut de nenumărate ori prin el, în drum către Cluj Napoca, mai mult de atât, am şi oprit pentru a fotografia reşedinţele imperiale viu colorate de la marginea drumului, însă nu am auzit niciodată că: "Micuțul oraș din pragul Apusenilor se dilată săptămânal pentru a deveni capitala comercială a întregii regiuni". Interesant nu?

Câmpulung Muscel

4.jpg

La Câmpulung Muscel nu am ajuns niciodată, însă mi-a făcut deosebită plăcere să citesc pe dreamtrips.ro că "Cele câteva blocuri din centru nu schimbă impresia plăcută lăsată de mulțimea de clădiri vechi (multe din ele frumos renovate) construite în arhitectura elegantă a secolului 19, care străjuiesc bulevardul. Strada principală a primit la începutul secolului 20 numele de "Bulevardul Pardon", din cauza aglomerației pe care trebuia să o înfrunte locuitorii ieșiți la plimbare. În apropiere se află și "Grădina publică Merci", astăzi parcul orașului, unde tinerii domni complimentau frumoasele domnișoare cu flori, primid că răspuns un timid

Plaja Vadu, cu bune şi rele

5.jpg

Nici plaja Vadu nu am vizitat-o niciodată, însă am scris despre ea multe articole. Subiectul îmi era cunoscut, însă modul sincer şi natural al Laurei de la lumeamare.ro m-a copleşit. "Este o plajă superbă, pustie, plină de scoici şi o mare aflată la câţiva metri de noi care ne saluta în felul ei prin valuri albe, liniştite. Acea privelişte va avea mereu puterea de a lua minţile oamenilor, de a-i face fericiţi şi recunoscători naturii".

Sursa: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-lectura-de-weekend-locuri-din-romania-mai-putin-promovate

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.