Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Interviu #33 - BlackThief - RPG Admin 3

Skipper
 Share

Recommended Posts

Untitled_1.png

Astâzi, 17.05.2015, vă prezint interviul actualului Admin 3, BlackThief, pe serverul principal RPG. Vizionare plăcută!

Skipper: Salut. Îţi multumesc pentru că mi-ai acceptat invitaţia, BlackThief! În primul rând, ne poţi spune câte ceva despre tine? (Nume, oraş, vârsta, etc.)?

BlackThief: Salut, Skipper. Mă bucur că am primit această invitaţie. Numele meu este Antonio, sunt din Bucureşti şi fac 17 ani peste 1 lună.

Skipper: Ce îţi place să faci adeseori în timpul tău liber?

BlackThief: În timpul liber îmi place să mă joc GTA V, CS:GO, SA:MP, să ies afară cu prietenii şi să învăţ Web Design şi programare ca hobby.

Skipper: Cum au fost primele zile pentru tine alături de comunitatea B-Zone?

BlackThief: Având în vedere că eu m-am apucat de B-Zone prin septembrie 2011, a fost mult mai greu decât le este acum jucătorilor. În acea vreme, când spawn-ul era la gară, nu existau atât de multe joburi, se plăteau mult mai prost, munceai foarte mult şi devenea monoton. De asemenea, nu existau maşini de tutorial, nu exista ajutor financiar de la primar, nu erau helperi, etc. Pe scurt, era mai greu, dar parcă mai frumos. Îţi făcea mult mai multă plăcere să descoperi de unul singur decât să ai totul de-a gata pe tavă.

Skipper: Cum îţi împarţi timpul tău de liceean între SA:MP şi liceu?

BlackThief: Nu mai am timpul pe care îl aveam în trecut, însă fac faţă, intrând seara în joc când am timp liber şi făcându-mi treaba pe care o am / distrându-mă cu prietenii.

Skipper: Ce părere ai despre Bobo, fondatorul comunităţii B-Zone?

BlackThief: Bobo este stâlpul de rezistenţă al comunităţii. Se ocupă de un număr foarte mare de sarcini şi le face pe toate cu succes. Majoritatea nu ştiu cât de greu este să întreţii o astfel de comunitate şi comentează că stă degeaba şi îi vin banii acasă. Dacă ar fi aşa usor, toată lumea ar face asta, însa nu e. Este una dintre persoanele care îşi merită respectul pentru treaba pe care o face.

Skipper: Care este părerea ta ce priveşte partea tehnică legată de forum care este făcută de către DaniSteptu?

BlackThief: DaniSteptu se descurcă bine, este un moderator foarte vechi şi ştie cum trebuie unse roţile. Când am avut ocazia să vorbesc cu el mi-am dat seama ce fel de persoană e, şi într-adevăr, îşi merită funcţia. Face faţă cu succes îndatoririlor şi organizează echipa administrativă a forumului, din care fac şi eu parte, cu succes.

Skipper: Pe forum observ că deţii Moderator la secţiunea Space de mai bine de 2 ani, ce ne poţi spune despre asta?

BlackThief: Am obţinut această funcţie prin februarie 2013, în urma unei activităţi sporite în secţiunea Space. De atunci postez săptămânal câte un articol. Mă fascinează multe lucruri vizavi de vastul spaţiu cosmic şi m-am gândit că aceasta ar fi o ocazie perfectă să îmbin o curiozitate cu administrarea unei secţiuni de pe forum. Cu această ocazie mă informez zilnic despre noutăţile referitoare la spaţiu şi totodată îmi îndeplinesc şi datoria de moderator, împărtăşind informaţii foarte interesante şi cu ceilalţi membrii ai comunităţii.

Skipper: Ne poţi împărtăşi de la ce ţi-a venit să joci cu numele BlackThief?

BlackThief: Mă pregăteam să intru pe server şi mă gândeam ce nume aş putea să îmi pun. Nu voiam să am un nume oarecare, comun, copiat de undeva, aşa că m-am gândit puţin şi am încercat câteva combinaţii. Mă gândisem să pun ceva care să conţină Thief (hot), deoarece părea mai interesant. Prima dată am încercat TheThief090, cont pe care am jucat o mică perioadă. După care, vrând să păstrez Thief şi totodată să încep de la 0 un cont serios, m-am decis să pun BlackThief, care suna mult mai bine decât primul nume. În cele din urmă, acesta a rămas. Bineînţeles, au mai fost câteva variante eşuate, pe care nu le-am înregistrat pe server, dar cu care acum realizez că m-aş fi făcut de râs.

Skipper: Cum ţi-ai început cariera pe serverul principal, RPG?

BlackThief: Cariera mea pe serverul RPG a început în momentul în care fostul CrazyWolf, ulteriorul NaTE şi actualul Galahad m-au convins să intru pe B-Zone. Era prima dată pe un server de SA:MP, aşa că am intrat, câteva zile am descoperit jocul împreună cu CrazyWolf, munceam pentru nişte bănuţi din greu la fermă şi exploram posibilităţile. Pe vremea aceea exista comanda /tv cu care urmăreai un jucător şi uneori o foloseam pentru a vedea ce face celălalt. De asemenea, îmi amintesc economia din acea perioadă, când cea mai ieftină maşină era un Intruder care ajungea la $40.000.000. Erau foarte scumpe în acele momente maşinile din DS.

Skipper: Cum a fost pentru tine ziua în care te-ai decis să intrii într-o facţiune?

BlackThief: Am făcut levelul necesar şi mi-a plăcut cu ce se ocupa facţiunea Paramedics, aşadar m-am decis să aplic. Pe vremea, aceea, cu Corneliu în funcţia de Chief Paramedic, am fost nevoit să aplic de 4 ori până am fost acceptat pentru teste. Am trecut şi testele şi am trecut la treabă, fericit de poziţia pe care am obţinut-o.

Skipper: Treptat, treptat, cum ai obţinut primii bani pe serverul principal, RPG?

BlackThief: Doar de la fermă se puteau face bani, câştigam câţiva dolari pe tură şi încet încet se strângeau. Bineînţeles, nu se strângeau îndeajuns de mulţi pentru o maşină, care costa $40.000.000. De asemenea, mai adunam la acei bani şi ceea ce luam de pe /heal, plus salariul de medic. Trebuie să recunosc că mai mergeam şi la cerşit în faţa LSPD, dar asta rămâne între noi. Era tare frumos pe atunci, când nu puteai cumpăra bani / maşini din shop, nu primeai pomana în fiecare zi de la primar, nu erau eventuri încontinuu (pe care oricum nu le câştigam eu), nu erau ţepe, nu se practica şantajul, etc.

Skipper: Am aruncat un ochi peste trecutul tău pe serverul prinicipal, RPG, prima ta facţiune a fost Paramedics, ai reuşit sa obţii rank 5, cum a fost această realizare?

BlackThief: Eram tare mândru că în prima facţiune obţinusem rank 5. Era cea mai mare realizare la acel moment. Cel mai frumos însă era faptul că, pe vremea aceea, rank-ul se dădea diferit. Şi acum îmi voi spune cum am obţinut rankurile.

Rank 3 - Eram cu toţii la şedinţă pe acoperisul HQ-ului, în linie, cum era obiceiul pe atunci. În acel moment văd pe chat cum că aş fi fost ales Medicul săptămânii, iar premiul era rank-up si 350k.

Rank 4 - Mă plimbam cu Corneliu, care conducea un Paramedic Ranger, eu fiind îmbrăcat în pompier (skinul de rank 3). Acesta îmi spune la un moment dat - "M-am plictisit să te văd în skinul ăsta, dute şi schimbă-l." - eu eram foarte nedumerit, ce skin puteam să iau? În acel moment, văd pe chat textul - "You have been promoted to a higher Rank by Leader [F4L]Corneliu".

Rank 5 - Ma înscrisesem la un concurs de popularitate o săptămână mai târziu după promovarea la rank 4 şi întâmplarea a făcut ca Corneliu să fie online şi să mă vadă când am rugat colegii să mă voteze pe /r. Atunci el îmi spune că dacă câştig, îmi dă rank 5. În sinea mea, mă gândeam, care erau şansele să primesc rank up aşa repede? Ei bine, după terminarea votului, apare pe chat - "Câştigătorul concursului de popularitate este BlackThief cu 6 voturi". Ceea ce a urmat a fost rank 5.

Skipper: Care a fost reacţia ta când ai primit lider FBI pe serverul secundar din acele vremuri, şi anume pe RPG 2?

BlackThief: Începusem să joc pe RPG 2 deoarece era o noutate şi eram curios de cum decurg lucrurile acolo. Având în vedere faptul că aveam experienţă în departamente de pe serverul principal, unde am fost 6 luni în FBI, ajungând la rank 4, mi-am dedicat timpul de pe RPG 2 în scopul obţinerii unei funcţii de lider. Am început să fac skill 5 la detective, căci mă gândeam că o să mă ajute. De asemenea, încercam să par cât mai activ, astfel încât să săr în ochii unui admin. În cele din urmă, am fost teleportat de Royce în camera adminilor, fiindu-mi oferită şansa. Eram puţin şocat, fiind prima dată când ajungeam la o astfel de funcţie, dar mi-am revenit şi am acceptat oferta.

Skipper: Când Inferno27 a obţinut lider la departamentul LVPD, te aşteptai ca el să te dorească sublider la departamentul la care a fost proaspăt promovat ca lider?

BlackThief: Sincer, nu. A fost o surpriză foarte mare să văd că un prieten vechi, Inferno27, pe care îl cunoşteam încă din Paramedics, fiind colegi şi în FBI de 2 ori, a avut încrederea necesară în mine încât să îmi ofere şansa la sublider.

Prima mea funcţie importantă pe serverul principal. În acel moment eram rank 3 in FBI, sub conducerea lui ByFyDo. Văd cum Kelton anunţă pe /o că noul lider LVPD era Inferno27. Eram fericit pentru el, neştiind că, după numai câteva minute, aveam să primesc un telefon de la el, oferindu-mi o astfel de funcţie. Pentru asta îi sunt recunoscător şi îl consider una dintre puţinele persoane care îşi merită respectul.

Skipper: După ce Inferno27 a renunţat la funcţia de lider al departamentului LVPD, tu ai devenit lider, te-ai acomodat repede cu funcţia?

BlackThief: Da, pot spune că funcţia de lider nu a fost un salt foarte mare, deţinând funcţia de sublider timp de 1 an şi 2 luni. Deja ştiam cu ce se mănâncă aceste lucruri, mai ales din cauza faptului că Inferno m-a pregătit încă dinainte şi m-a cizelat. Cu toate acestea, la început ceream destul de des ajutor adminilor în cadrul reclamaţiilor. În rest, să acord sancţiuni, recrutez sau promovez era o nimica toată.

Skipper: Cum ţi-ai început povestea ca membru al staff-ului RPG?

BlackThief: Funcţia pe care mi-o doream eu era cea de lider. Exista regula care spune că un lider poate deveni helper, însă nu şi viceversa. Cu doar câteva luni înainte să obţin funcţia de lider, erau deschise aplicaţiile la helper. M-am abţinut şi nu am aplicat, ştiind că nu aş mai fi putut să îmi îndeplinesc dorinţa. Ei bine, la doar 1 lună după ce am promovat ca lider, prin iulie 2014 mai precis, aplicaţiile la helper s-au redeschis. Am aplicat, în speranţa că voi fii acceptat. Din fericire, exact asta s-a întâmplat. Statusul aplicaţiei a fost schimbat în "acceptat". Am intrat repede în game să îmi primesc funcţia, unde însa mă aştepta o sperietură. Kelton mi-a acordat admin level 1, după care a scris "Ups" pe /a, mi-a scos adminul şi m-a promovat ca helper. Când am văzut textul cu promoţia ca admin, mi-a stat inima. Mă întrebam cum de s-a întâmplat asta, dar mi-am dat seama că trebuia să fie o greşeală. Desigur, nu excludeam posibilitatea ca eu, fiind un jucător model, să fiu promovat ca admin direct. Glumesc. Întâmplarea a făcut ca funcţia să vină cu exact o zi înainte să plec în vacanţa la mare, ceea ce s-a nimerit cam prost. Am tras tare în ziua respectivă, urmând să revin în forţă imediat după vacanţă. Acomodarea a fost uşoară, însă era o bătaie inimaginabilă în acea perioadă pe helpmes. Păcat că nu mai este la fel şi acum.

Skipper: Având o experienţă ca Helper, după aproximativ două luni ţi-a fost oferită o şansă, cea de a deveni Admin 1 pe serverul RPG. Care a fost reacţia ta?

BlackThief: Aplicasem la funcţia de admin level 1, şi aşteptam cu nerăbdare un răspuns. Adminii cu level 4+ trebuiau să voteze aplicaţia mea, iar eu stăteam cu sufletul la gură. A durat 2 zile dacă nu mă înşel să primesc un răspuns, timp în care verificam statusul aplicaţiei în fiecare pauză de la liceu. În cele din urmă, am văzut că atât eu, cât şi Inferno27, Dookid si Xtazy fusesem acceptaţi. Eram în culmea fericirii. Am simţit nevoia să împărtăşesc această reuşită cu Inferno, aşa că i-am dat mesaj spunându-i că amândoi am fost avansaţi la admin level 1. Un moment foarte important al carierei mele.

Skipper: A fost uşor să te acomodezi cu noile responsabilităţi, implicit cu colegii?

BlackThief: Cu colegii m-am înţeles minunat încă din prima zi, însă acomodarea cu comenzile a fost mai dificilă. La început, îmi era foarte frică să acord o sancţiune. Mă gândeam că dacă o greşesc, totul o să se ducă în jos. Mi-a luat vreo zi să acord primul ban, după zeci de întrebari de confirmare dacă e sau nu e bine ce fac. După ce am trecut de acest prag, a devenit mai uşor. Încetul cu încetul, m-am obişnuit cu comenzile, cu tipurile de coduri pe care să le urmăresc, astfel încât după o săptămână eram sigur pe mine şi acordam foarte multe sancţiuni zilnic.

Skipper: Consideri că aveai în acel moment experienţa necesară pentru o asemenea funcţie, şi anume funcţia de Admin 1?

BlackThief: Experienţa necesară o aveam, însă impedimentul meu a fost frica de greşeală. Eu obişnuiesc să fac greşeli din neatenţie sau grabă, aşa că am fost extrem de precaut în primele zile. Verificam de 10 ori înainte să acţionez. Ceea ce recomand tuturor, nu doar adminilor. De multe ori luăm decizii greşite deoarece ne pripim.

Skipper: În prezent faci parte în continuare din staff-ul serverului RPG, actual Admin 3, ţi se pare greu această sarcină pe care o ai de făcut? Răspunsul la reclamaţiile de pe site, ş.a.m.d.?

BlackThief: Nu mi se pare greu ceea ce fac, deoarece m-am obişnuit. La început, când am fost promovat ca admin 3, mi-a fost puţin greu să răspund la reclamaţii, deoarece, la fel cum am zis şi mai sus, era foarte usor să greşeşti şi mă verificam de 10 ori. Am avut noroc cu adminii de level 4, care mă ajutau acolo unde nu eram sigur. Pe această cale, aş vrea să îi mulţumesc lui William, Rey şi Vinnie, ei fiind cei care m-au ajutat cel mai mult. Ca să nu deviez foarte mult, sarcinile de admin 3 nu sunt atât de grele, pe cât mănâncă timp. Răspunsul la 7 pagini de reclamaţii durează ceva, mai ales pentru că multe dintre reclamaţii sunt aiurea.

Skipper: O întrebare din partea publicului sună în felul următor: "Cum te-ai simţit când ai picat testele în cadrul agenţiei de asasini, şi anume Hitman Agency?".

BlackThief: M-am supărat pe faptul că m-am grăbit şi mi-am ratat şansa. Cum am zis şi mai sus, unul din defectele mele este graba/neatenţia. Am greşit la testul teoretic din neatenţie, ceea ce a dus la respingerea mea, întrucât la proba practică m-am descurcat bine. Cu toate acestea, nu o să dramatizez, la urma urmei este o facţiune ca oricare alta, unde pot aplica şi data viitoare, şi poate voi fi mai atent când vine vorba de astfel de lucruri.

Skipper: Cum ţi se pare colaborarea dintre Mastertrap21 şi KillerFish, legată de partea scripting-ului? Fac o treabă mai bună împreună cei doi?

BlackThief: Da, cei doi se descurcă minunat, mai ales că de când face parte şi KillerFish din echipă, updateurile sunt mult mai dese. Cei doi se coordonează şi îşi împart sarcinile astfel încât să facă pe plac tuturor jucătorilor.

Skipper: Crezi că este bună alegerea celor 3 Supervisori? (RPG 1 Vinnie, RPG 2 Marik, RPG 3 Kobo)

BlackThief: Da, este o idee foarte bună. Cei trei îl ajută pe Kelton cu administrarea serverelor, întrucât un singur om nu se poate ocupa de atâtea obiective. Supervizorii îi uşurează munca şi totodată coordonează mai îndeaproape activitatea staffului. Acum fiecare îşi are o treabă bine stabilită şi totul decurge mai uşor.

Skipper: Cum vezi serverele RPG peste 2 ani?

BlackThief: Eu sper să se ajungă la un număr constant de jucători (1000) pe toate cele 3 servere, şi cred în asta. Let's play together!

Skipper: Crezi că ţi-ai îndeplinit obiectivul ajuns ca Admin 3 al serverului RPG? Ce aşteptări mai ai?

BlackThief: Având în vedere faptul că nu aş fi crezut vreodată că voi ajunge aici, pot spune că sunt împlinit. Cu toate acestea, asta nu mă va opri să avansez. Îmi doresc să îmi continui treaba ca admin până nu voi mai avea timpul necesar pentru a mi-l dedica.

Skipper: Cum te înţelegi cu colegii care fac parte din staff-ul serverului RPG?

BlackThief: Mă înţeleg de minune cu toţi colegii mei, împreună formăm un colectiv unit. Ne ajutăm la nevoie, glumim, râdem, etc. Mă bucur de faptul că am ocazia să lucrez cu astfel de persoane.

Skipper: Cum ţi se par noile update-uri pe care le aduc Mastertrap21 şi KillerFish?

BlackThief: Mi se par foarte bune. Sunt creative, sunt interesante, sunt frumoase. Sunt exact ceea ce trebuie comunităţii pentru a avansa. Ceea ce mă impresionează este numărul mic de buguri care ajung pe server, dat fiind faptul că ştiu cât de greu este să lucrezi ca programator. Am lucrat şi eu cu scripturi de SA:MP şi ştiu câtă bătaie de cap este. Cei doi fac o treabă excelentă din acest punct de vedere.

Skipper: Te-ai gândit vreodată să renunţi la comunitatea B-Zone?

BlackThief: Da, trebuie să recunosc că m-am gândit, însă am zis că nu este înca timpul. Momentan nu sunt afectat de timpul pierdut aici, însă dacă voi simţi vreodată acest lucru, o voi face. Viaţa reală şi viitorul sunt mult mai importante. Mă bucur că până acum am reuşit să mă împart, astfel încât să continui să joc şi să îmi asigur şi un viitor promiţător. Un motiv important pentru care încă joc este acela că eu joc din placere şi îmi fac treaba cu plăcere. Dacă nu ar exista acest factor, nu aş mai fi acum aici.

Skipper: Pe vremea când te-ai apucat tu de serverul principal RPG să joci şi până în momentul de faţă, mai sunt playeri care joacă de atunci şi până în prezent?

BlackThief: Da, sunt, dar nu mulţi. Printre ei se numără Galahad, Inferno27, KillerFish şi RzR.Marius.

Skipper: Pentru final, ce ai să le transmiţi tuturor jucătorilor ai comunităţii B-Zone?

BlackThief: Trataţi acest joc ca pe un joc. Jucaţi din placere şi jucaţi corect. Nu vă ajută cu nimic să fiţi mari şi tari în faţa unui monitor. În faţa mea, persoanele mari sunt cele care mi-au câştigat respectul oferind respect la rândul lor. E frumos când vezi că mai există jucători care ştiu să se comporte. Încercaţi şi voi să le urmaţi exemplul, nu vă va strica niciodată în viaţă.

BlackThief: Mulţumesc încă o dată Skipper pentru acest interviu. Sper că v-a placut lectura. Salutare tuturor!

Skipper: Mulţumesc şi eu pentru timpul acordat acestui interviu, îţi urez mult succes în continuare!

Acesta a fost interviul meu alături de BlackThief. Aştept păreri din partea voastră!

Edited by Skipper
EDIT: Adăugat LOGO.

Un interviu foarte frumos si elegant.

Felicitari Skipper!

Un interviu coerent. Cât despre anumite aspecte, mă regăsesc și sunt de acord. Asta l-a făcut pentru mine mai interesant. Vă felicit.

Edited by JOHN ToV

Un interviu interesant, mulţumim din nou Skipper.

Cât despre Black, are dreptate în multe privinţe.

O persoana cu un caracter deosebit. Cu toate ca suntem prieteni de foarte mult timp, ma bucur ca am avut ocazia sa aflu mai multe lucruri legat de tine.

Vă mulţumesc pentru feedback, acesta a fost interviul alături de membrul Staff-ului RPG, BlackThief!

Urmează interviul alături de fostul lider News Repoerts pe serverul principal, RPG! Click

Aştept întrebările voastre legat de interviul alături de CREATIVe printr-un PM.

Întrebarea mea este:

*Vor fi adăugate în interviu doar întrebările care voi considera că sunt bine structurate.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.