Jump to content

Norisori din oua, un mic dejun savuros pentru intreaga familie


BalkaToN
 Share

Recommended Posts

Norisori din oua, un mic dejun savuros pentru intreaga familie

652x450_160959-norisori-din-oua.jpg

 

Daca te-ai saturat de clasicele oua fierte sau prajite incearca o reteta diferita. Norisorii din oua sunt ideali pentru un mic dejun savuros, sau chiar pentu o cina usoara. Mai mult decat atat cei mici vor fi incantati de norisorii pufosi din farfurie.

 

Ingrediente pentru norisorii din oua

  • 4 oua
  • 1/4 cana parmezan
  • 1/4 cup chives tocate marunt
  • 1/4 cup bacon prajit si tocat marunt
  • sare
  • piper

 

Cum se prepara norisorii din oua

 

Separa albusurile de galbenusuri astfel: intr-un bol incapator, pentru mixer adauga albusurile, iar galbenusuile pune-le in patru boluri mici sau in patru cesti.

Adauga un praf de sare peste albusuri si bate-le bine pana obtii o spuma tare. Adauga peste albusuri parmezanul, chives si baconul si amesteca usor cu o spatula, pentru ca albusul sa nu se lase.

Imparte compozitia in patru parti egale si adauga-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formand niste cuiburi. Coace ouale in cuptorul incins la 180oC timp de trei minute. Apoi, in mijlocul fiecarui cuib adauga cate un galbenus si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Mai coace timp de doua – trei minute totul.

 

Cum se servesc norisorii din oua

 

Serveste ouale calde, alaturi de paine prajita si legume proaspete de sezon.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.