Jump to content

5 atracții turistice în apropiere de Vatra Dornei, Bucovina


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Bucovina este o regiune istorică a României extrem de bogată cultural, istoric și din punct de vedere al tradițiilor. De asemenea, regiunea se bucură de peisaje naturale excepționale și zone cu obiective turistice apreciate de turiștii de pretutindeni. În Bucovina, istoria se îmbină cu legenda, în cadrul unei civilizații vechi și cu un folclor aparte.

 

 

 

large_img_1637.jpg?cache=1435733564

 

 

 

 

Stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o localitate din județul Suceava, în regiunea Bucovinei. Vatra Dornei este cunoscută, în mod special, ca stațiune balneară și stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este spațiul ideal pentru cei care au nevoie de relaxare și odihnă, într-un mediu benefic, dar și un loc care promovează turismul activ precum ski, drumeții, river rafting, mountain biking și călărie.

bucovina-peisaj.jpg

Cum ajungi în stațiunea Vatra Dornei

 

 

Municipiul Vatra Dornei se află în sud-vestul județului Suceava, în Depresiunea Dornelor, la confluența râurilor Bistrița Aurie și Dorna, având coordonatele geografice 47° 21' latitudine nordică și 25° 22' longitudine estică. Localitatea este traversată de căile rutiere E58 (DN 17) și DN 17B.

Cel mai apropiat aeroport este la 120 km distanță, la Suceava. Vatra Dornei are două gări: Gara Vatra Dornei și Gara Vatra Dornei Băi, pe unde trece magistrala feroviară Suceava – Vama – Floreni – Ilva Mică.

 

 

 

 

Obiective turistice din Vatra Dornei și din împrejurimi

Nu trebuie să te avânți prea departe de stațiune pentru a descoperi câteva dintre obiectivele turistice iconice ale istoriei Moldovei și frumuseți naturale demne de admirat. Iată principalele atracții ale zonei.

 

 

Muzeul Etnografic al Bucovinei și parcul Vatra Dornei

Muzeul se găsește în clădirea primăriei Vatra Dornei și prezintă trei ramuri esențiale culturii zonei, și anume arta plastică contemporană, științele naturii și cinegetică. Parcul din centrul stațiunii este un obiectiv turistic în sine; este declarat rezervație dendrologică și aici se găsește o concentrare a izvoarelor termale din zonă. Printre atracții mai enumerăm speciile rare de copaci și veverițele parcului.

 

 

Mănăstirile Bucovinei

La câțiva kilometri de Vatra Dornei se află o serie de mănăstiri ortodoxe cunoscute, care impresionează prin vechimea și arhitectura lor. Acesta mănăstiri sunt Putna, Sucevița, Moldovița, Voroneț, Humor. Mănăstirile descriu cel mai bine tradiția și cultura poporului român, iar un circuit al acestor mărturii arhitecturale vă va purta prin istoria Moldovei.

 

 

voronet.jpg

 

 

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber, înființat în anii 1970, care pune în valoare patrimoniul Bucovinei. Acesta dispune de un număr de peste 30 de exponate, de la case tradiționale din lemn și alte elemente gospodărești, la ateliere meșteșugărești și construcții ale comunității. Muzeul are forma unui sat bucovinean tradițional autentic.

 

 

Castelul Dracula

Castelul Dracula se află la câțiva kilometri de Vatra Dornei și este o clădire medievală unde se zice că ar fi trăit Dracula. Clădirea se află în comuna Piatra Fântânele, cu acces prin pasul Tihuța și aici se poate vizita cripta în care se găsesc rămășițele acestuia și alte obiecte din acea vreme.

 

 

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei face parte din sistemul de fortificații construit în zona Moldovei, în trecut, rămânând o dovadă a bătăliilor care au avut loc în Moldova. Cetatea a fost construită de Petru I Mușat, a fost fortificată de Ștefan cel Mare și distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino. În prezent, aceasta este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-atractii-turistice-in-apropiere-de-vatra-dornei-bucovina

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.