Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Umilit de colegi și profesori fiindcă nu crede în Dumnezeu

RW DDonny
 Share

Recommended Posts

dreamstime_xl_47339004.jpg

A fost umilit și izolat pentru faptul că nu crede în Dumnezeu. Este greu de conceput că acest fapt se mai poate întâmpla în lumea civilizată, dar este una dintre situațiile petrecute într-o școală americană. Are șapte ani și este elev la Forest Park Elementary, o școală dintr-o localitate a statului Indiana. Se juca împreună cu mai mulți colegi când o fetiță l-a întrebat dacă a fost la biserică. Răspunsul său a fost negativ și a justificat aceasta prin faptul că nu crede în Dumnezeu. Continuându-și joaca, a ținut să adauge că, totuși, este bine că ea a ales să creadă. Fetița s-a simțit ofensată și a început să plângă. Supraveghetorul locului de joacă a intervenit să o liniștească și, conform procedurii în aceste situații, a informat-o pe profesoara copiilor.

Pedeapsa

Aceasta a spus în fața întregii clase că ceea ce a făcut colegul lor este inacceptabil. I-a adresat întrebări referitoare la religia familiei lui și l-a interogat dacă mama lui știe despre sentimentele sale față de Dumnezeu. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Copilul a fost pedepsit, timp de trei zile neavând voie să vorbească cu nimeni, nici măcar în timpul mesei. Ea a susținut că este preocupată de ceea ce s-a întâmplat și că va vorbi cu mama lui, fapt care nu a avut loc. Între timp, mama copilului a aflat de situație și a solicitat telefonic ca acesta să nu mai fie pedepsit.

Chiar dacă restricțiile au fost ridicate după expirarea celor trei zile de pedeapsă, efectele au rămas, deoarece puțini dintre colegii lui au mai fost dispuși să interacționeze cu el. Din partea conducerii școlii nu a existat nici un efort pentru a corecta prejudiciul cauzat copilului, căruia i-a fost teamă să se întoarcă la școală, simțind că este urât de către colegii lui. Această situație prelungită a determinat-o pe mamă să facă plângere împotriva profesoarei, cazul fiind acum pe rol.

Bine intenționați, dar cu intervenții eronate

Din perspectiva profesoarei, este inacceptabil să nu crezi în Dumnezeu, cum la fel de inacceptabil este să exprimi deschis această convingere. Într-o anumită măsură, atitudinea ei poate fi explicată. Statul Indiana este unul dintre statele cu convingeri religioase puternice (43% din populație se consideră practicantă religios). Convingerea cuiva că este în posesia unor valori pozitive incontestabile nu îi conferă și dreptul de a le impune cu forța. Cu atât mai mult, acest aspect este nefuncțional în chestiuni care țin de profunzimea religioasă, acolo unde liberului arbitru ar trebui să i se aloce un loc mai important.

Pe fondul unei concepții de acest gen, este relativ ușor de inserat în educația religioasă ideea de pedeapsă sau chiar amenințarea. Acestea supun voința copilului pe considerentul că trebuie să creadă în Dumnezeu, indiferent cum Îl va percepe. „Cei care vor lipsi de la ora de religie acceptă că se vor închina Diavolului şi că vor merge-n iad, că moartea le va surveni curând şi vor trăi tot timpul în păcat”. Asta a reținut de la profesoara de religie şi a povestit acasă părinţilor un copil de nouă ani dintr-o clasă din România în care majoritatea părinţilor nu au mai fost de acord cu predarea religiei. Este unul dintre multele cazuri care arată că Dumnezeu este folosit pe rol de sperietoare, pentru ca părinții să obțină ce vor: o voință supusă, cu prețul unei iluzii religioase și a unui caracter deformat.

Sursa: Aici!

Edited by DDonny

Bun, eu nu cred in suprematii, in Dumnezeu si in toate celea. Fiecare-si are opinia sa si poate gandi in felul lui, desigur ca acum suntem folositi de cei din jur, de mici copii ne baga in cap diferite nebunii si ramanem robi pe viata, nu sunt contra religiei si celor care cred in Dumnezeu, insa deja vad lume chioara care isi vede Dumnezeul, dar nu vede ce se petrece in jurul lui. Ar trebui sa fim mai realisti, sa credem in puterile noastre, nu in cele supranaturale.

Referitor la profesoara aia.. as ingropa-o in padure.

Edited by DeaN VIP

The number of the atheists is too damn high! Sunt foarte mulți care nu cred, eu doar mă înspăimânt gândindu-mă că nu este nimic după moarte.

„Mai bine să cred și să nu existe nimic decât să nu cred și la final să întâlnesc pe cineva”.

de mici copii ne baga in cap diferite nebunii si ramanem robi pe viata

pot să le mulțumesc părinților că m-au crescut în acest fel

Bun, şi care e problema că nu crede în Dumnezeu? Am prieteni care sunt atei şi sunt nişte persoane minunate, faţă de majoritatea creştinilor pe care i-am cunoscut. E decizia ta, până la urmă tu ai de suferit sau nu, în cele din urmă. Cred că cei care au făcut asta fac parte din ordinele alea catolice, care sunt foarte stricţi şi din care totodată răsar cei mai mulţi infractori în America.

@DDonny, Interesant, felicitari! Tot asa.

„Este interzisă postarea cuvintelor monosilabice (exemplu: mă duc intr-un topic dintr-o categorie și postez "interesant, frumos, gj" sau dacă topicul îmi cere un răspuns amplu eu răspund cu 1-2 cuvinte).”, primești un avertisment verbal.

Ok. În momentul de față sunt puțin confuz. Am trăit cu impresia că noi, țările „ortodoxe”, suntem cu problemele în ceea ce privește fanatismul religios, însă se pare că fix țara în care se promovează cu înverșunare libertatea de opinie există discriminări pe bază religioasă. Țin totuși să cred că acel caz este printre puținele, altfel ar mai fi fost și alte precedente mediatizate.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.