Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

Când un fost președinte are cancer


RW DDonny
 Share

Recommended Posts

maxresdefault1-1170x658.jpg







Cel de-al 39-lea președinte al Statelor Unite, Jimmy Carter, a ales o cale neumblată de alți foști președinți pentru a anunța că suferă de o boală gravă: a mărturisit totul transparent, într-o conferință de presă.


Anunțul făcut joi de fostul președinte a atins subiectul credinței creștine a acestuia, despre care mulți credeau că va fi un impediment în sucesul candidaturii lui, în 1976. Fostul președinte spunea însă în discursul său că aceeași credință îl ajută astăzi să fie „împăcat cu orice ar fi să vină”. „Am o profundă credință religioasă, pentru care sunt foarte recunoscător,” a mărturisit fostul lider de stat. Nepotul președintelui Carter a confirmat, după anunț, că bunicul său a fost încă o dată consecvent în „onestitatea și transparența lui”, fiind condus de „credința lui profundă, precum și de curajul lui perseverent și de mintea lui analitică”.


După ce a prezentat cu pragmatism date esențiale privind evoluția bolii lui, fostul președinte a declarat că, atunci când a aflat că un cancer pe care îl credea eliminat a revenit, s-a simțit „surprinzător de împăcat. Am avut o viață minunată. Mi-am făcut mii de prieteni și am avut o existență incitantă, plină de aventură și satisfacție.” Carter a precizat că și-a dat fără rezerve acordul pentru tratament și că „acum simte că totul este în mâna lui Dumnezeu”.


Fostul președinte a vorbit despre regretul de a nu fi putut vedea o rezolvare în problema negocierilor dintre israelieni și palestinieni. La o întrebare a jurnaliștilor, a răspuns că una dintre schimbările pe care ar vrea să le vadă în lume este eradicarea unei boli cunoscute drept „viermele de Guineea”. Deși eforturile de eradicare au avansat considerabil (incidența bolii ajungând de la 3,5 milioane de cazuri, în 1986, când a fost începută lupta, la 126, în 2014), Carter a spus că încă sunt prea multe victime. „Aș vrea ca ultimul vierme de Guineea să moară înaintea mea”, a mărturisit președintele.


Duminică, Jimmy Carter este programat să prezinte lecția din cadrul școlii duminicale, în Biserica Baptistă Maranatha din orașul său natal, scrie New York Times. Un obicei de o viață, la care Carter nu va renunța tocmai acum.














Link to comment
Share on other sites

Dupa ca a aflat ca are cancer, a stat cu gandul la Dumnezu, si a crezut in el, de accea a avut o viata buna. Uneori, este bine sa crezi in ceva. Doar pentru a te face mai fericit, mai implinit. Dar, la mine, nu este cazul.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.