Jump to content

Timp rămas până la zilele B-Zone

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

La mulți ani B-ZONE!

V-am pregătit o mulțime de evenimente. Click aici

Decizie istorică la Vatican. Papa le permite tuturor preoților să ierte avortul


RW DDonny
 Share

Recommended Posts

dreamstime_xxl_54489814-1170x777.jpg






Femeile care au făcut o întrerupere de sarcină în trecut și se căiesc de lucrul acesta vor putea să obțină iertarea mult mai ușor în timpul viitorului An Jubiliar al Milei, a declarat papa Francisc.


Anunțul istoric a fost făcut ieri, 1 septembrie, într-o scrisoare publicată online pe site-ul oficial al Vaticanului. Așa cum era de așteptat, a stârnit polemici în interiorul bisericii. Conform doctrinei Bisericii Catolice, avortul este un păcat grav, comiterea lui determinând automat excomunicarea, care poate fi ridicată doar de anumite persoane din biserică, în general episcopi.


În perioada 8 decembrie 2015 – 26 noiembrie 2016 însă, atunci când va avea loc Anul Jubiliar al Milei, toți preoții, indiferent de poziția lor în ierarhia bisericească, vor avea voie să ierte femeile care au recurs la avort. „Am cunoscut foarte multe femei care poartă în inima lor cicatricile acestei decizii agonizante și dureroase… Iertarea lui Dumnezeu nu îi poate fi refuzată celui care se căiește”, și-a motivat papa decizia în scrisoarea sa.


Oficialii bisericii au ținut să menționeze că decizia papei nu schimbă cu nimic doctrina în ceea ce privește avortul, ci „lărgește posibilitatea de a arăta milă”, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.


Militanți proviață și-au manifestat îngrijorarea în urma deciziei, din cauza unei posibile interpretări greșite a acesteia, care ar face din avort un păcat mai puțin grav decât este, adică luarea vieții unei ființe umane inocente. De aceea militanții așteaptă ca luna viitoare, când va avea loc întâlnirea episcopilor la care se va aborda tematica familiei, sfințenia vieții și avortul ca păcat grav să nu fie lăsate în ambiguitate.


Decizia a avut ecou și peste ocean, unde este așteptată vizita papei luna aceasta, și a căpătat o dimensiune politică. Jeb Bush, unul dintre candidații Partidului Republican, cunoscut pentru opoziția față de avort, a calificat gestul „extraordinar” și a mai declarat că speră ca oamenii „să se concentreze și pe mila față de copiii nenăscuți, sutele de mii de bebeluși care vor muri”, citează Reuters.









Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.