Pikmin Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 (edited) Stau de 3 ore la o problema si nu reusesc sa o termin... Problema suna cam asa: Sa citim un sir de n numere naturale si sa afisam cate numere sunt nule si media aritmetica a numerelor nenule. Am scris codul,il compileaza,dar apare o mica problema: Imi afiseaza media aritmetica,dar cand ajunge sa imi afiseze cate numere nule sunt,valoare ramane zero... Uitati codul: #include <iostream.h> #include <conio.h> void main() { int a[100],i,s,ma,nule,nenule,n,x; clrscr(); cout<<"Introduceti numarul de elemente: "; cin>>n; for(i=0;i<n;i++) { cout<<"Element: "; cin>>x; x=a[i]; } s=0; nenule=0; nule=0; ma=0; for(i=0;i<n;i++) { if(a[i]==0) { nule=nule+1; s=s+0; } else { nenule=nenule+1; s=s+i; ma=s/nenule; } } cout<<"Media aritmetica: "<<ma<<endl; cout<<"Numere nule: "<<nule<<endl; getch(); } As dori sa stiu cum pot rezolva problema complet Edited June 19, 2010 by L3ul Foloseste TAG-ul CODE ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 #include <iostream.h> #include <conio.h> void main() { int n, a, s, r, i; cin>>n; //citeste nr elementelor din sir for(i = 0; i < n; i++) { cin>>a; //citeste un numar din acel sir if(a != 0) { s=s+a; //aduna numerele nenule r++; //calculeaza cate numere nenule sunt in sir } } cout<<s/r; //afiseaza media aritmetica a numerelor nenule cout<<r; //afiseaza cate numere nenule sunt in acel sir } Nu stiu daca functioneaza, daca sunt probleme lasa un reply. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikmin Posted June 20, 2010 Author Share Posted June 20, 2010 (edited) Am rezolvat problema,am facut o greseala care a stricat totul a[i]=x; //Aici am gresit,eu l-am scris x=a[i],normal trebuia scris a[i]=x Multumesc de ajutor Razr,iar in legatura cu codul tau,ai uitat sa dai o valoare elementelor r si s: s=0; r=0; Edited June 20, 2010 by L3ul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts