Jump to content

Cartofii frantuzesti, un preparat perfect pentru weekendurile de toamna


BalkaToN
 Share

Recommended Posts

Cartofii frantuzesti, un preparat perfect pentru weekendurile de toamna



652x450_165453-cartofi-frantuzesti.jpg



Cartofi frantuzesti! Cine nu ii adora? Sunt usor de preparat si sunt perfecti pentru un weekend posomorat de toamna. Pot fi serviti ca atare, sau alaturi de o friptura.


Ingrediente pentru cartofii frantuzesti

  • 100g unt
  • 1 kg cartofi
  • 150 ml lapte
  • 8 oua
  • 200g smantana
  • 200g cascaval
  • 200g parmezan
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Cum se prepara cartofii frantuzesti


Pune cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca. Curata-i si taie-i felii. Asezoneaza-i cu sare dupa gust.


Intr-un bol bate doua oua crude, adauga laptele, smantana si asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Restul de 6 oua fierbe-le tari.


Unge un vas de yena cu unt, apoi asaza un strat de cartofi, un strat de felii de oua, jumatate din cantitatea de cascaval, apoi continua cu inca un strat de cartofi, restul de oua, cascavalul ramas iar la final ultimul strat de cartofi. Toarna apoi amestecul de lapte cu ou si presara deasupra parmezanul ras. Taie untul felii si asaza-l peste parmezan.


Coace totul tinp de 20-30 de minute sau pana cand compozitia se rumeneste.


Cum se servesc cartofii frantuzesti


Serveste cartofii calzi, alaturi de o lingura de smantana proaspata. Cartofii pot fi serviti si in loc de garnitura alaturi de o friptura.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.