Jump to content

Salata de orez cu dressing de portocala si ghimbir


TEKKS
 Share

Recommended Posts

salata-de-orez-cu-dressing-de-portocala-
Ingrediente
  • 125 gr orez cu bob lung
  • 100 gr mazare congelata
  • 1/2 capatana mica de broccoli
  • 1 morcov
  • 1 lngura susan alb
  • 1 lingura susan negru
  • 100 gr tofu
  • pulpe teriyaki (optional)
Dressing
  • 50 ml suc de portocale (de la 1/2 portocala)
  • 3-4 lingurite otet de orez
  • 1 lingurita ghimbir razuit pasta
  • 1 lingurita cu varf zahar (sau miere cu gust neutru)
  • 1/4 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri ulei
Preparare
  1. Salata de orez cu dressing de portocala si ghimbir
  2. Se prepara dressingul: se pune totul intr-un borcanel si se scutura bine. Se lasa sa se macereze.
  3. Se pune la fiert orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. In ultimul minut de fierbere se adauga mazarea. Se fierbe pe abur broccoli desfacut buchetele.
  4. Se da morcovul pe razatoare si se framanta cu putina sare pana ii simtiti umezi (cca 1 minut). Se prajeste susanul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se da tofu pe razatoare sa se sfarma cu o furculita.
  5. Se scurge bine orezul si mazarea si se pune intr-un bol. Broccoli se toaca marunt, marunt si se pune peste orez. Se lasa totul sa se raceasca.
  6. Se adauga morcovul, susanul si tofu peste orez. Se amesteca usor si se adauga sare dupa gust.
  7. * daca aveti ramase pulpe teriyaki de la o masa anterioara, puteti sa le rupeti fasiute si sa le adaugati in salata.
  8. Dressingul se strecoara pentru a-l separa de pulpa de ghimbir. Daca doriti sa serviti salata imediat, turnati tot dressingul si amestecati. Altfel, turnati doar jumatate de dressing, iar restul il veti pune doar in momentul servirii.

Sursa: www.e-retete.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.