Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

TEKKS

Member
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About TEKKS

  • Birthday 06/25/1996

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bruxelles

Recent Profile Visitors

239 profile views

TEKKS's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

3

Reputation

  1. Ingrediente: Pui cu ardei si fenicul 500 gr carne de pui (pulpe dezosate) 1 ardei gras mai mic (cca 120 gr) 1 ceapa medie (cca 100 gr) 1/2 fenicul mediu (cca 100 gr) 2 rosii din conserva (sau 2 lingurite pasta de rosii) 2 catei de usturoi 50 ml vin alb sec 1/2 lingurita seminte de fenicul macinate 2 fasii coaja de portocala 10 masline verzi 2 linguri ulei sare, piper negru, fulgi de chili Preparare : Pui cu ardei si fenicul Se presara carnea cu sare, piper si chili. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti, pana se rumeneste usor. Se scoate din cratita. Se adauga ceapa taiata felii nu foarte subtiri, ardeiul si feniculul taiate fasii cam de 1cm grosime. Se soteaza pana ceapa se inmoaie un pic (cca 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut. Se adauga vinul si se lasa la foc mare pana se evapora aproape de tot. Se adauga rosiile strivite si se mai caleste totul cam 3 minute. Se adauga feniculul macinat, coaja de portocala, sare, piper negru. Se aseaza puiul in cratita printre legume si se adauga apa cam pana la jumatatea carnii (cca 200 ml). Se aduce la fierbere. Se da focul la mic, se pune capacul si se fierbe 35 minute. In ultimele 15 minute se ia capacul si se lasa sosul sa scada. In ultimele 5 minute se adauga maslinele. E bun cald cu paine taraneasca, piure de cartofi sau mamaliguta. Sursa: www.e-retete.ro
  2. Chipsuri de telina Ingrediente Radacina de telina Sare de mare Preparare Se aleg radacini de telina mai tinere ca sa nu fie fibroase. Eu aleg si capatani mai mici, ca sa le pot da intregi pe razatoare. Dar daca sunt mai mari si nu incap pe razatoare, le taiati in 2-4 bucati. Se curata telina de coaja. Se taie rondele foarte subtiri. Se aseaza feliile in tavile cuptorului cu hartie de copt. Asezati feliile unele langa altele, fara a le suprapune. Se presara cu sare mare. Se introduc cate 2 tavi deodata in cuptor, la 180C cu ventilator si se lasa 20 minute. Dupa acest timp marginile vor fi usor uscate (se ridica in sus) iar centrul trebuie sa fie facut, adica sa nu mai fie crud/tare. Scoateti chipsurile intr-un bol larg pe masura ce se face fiecare tava. Cand le-ati terminat de copt pe toate, asezati chipsurile din nou in tavi, tot unele langa altele, fara a le suprapune. Ele s-au miscsorat destul de mult la coacere, asa ca nu vor mai ocupa atata spatiu si veti avea mai putine tavi. Scadeti temperatura la 130C cu ventilator si dati tavile inca 20-25 minute, pana chipsurile se deshidrateaza si mai mult si devin crocante. Scoateti tavile din cuptor si lasati chipsurile sa se raceasca in ele, in acest fel se vor face si mai crocante. Doar cand sunt racite complet le mutati in boluri (daca le consumati imediat) sau cutii cu capac (daca doriti sa le pastrati mai mult timp). Daca se inmoaie le puteti tine 5 minute in cuptor, la 180C, ca sa redevina crocante. Sursa : www.e-retete.ro
  3. Salut Mihai, bine ai venit alaturi de noi.
  4. Salut Dan, bine ai venit alaturi de noi !
  5. Salut Alexandru, bine ai venit alaturi de noi.
  6. Ingrediente 125 gr orez cu bob lung 100 gr mazare congelata 1/2 capatana mica de broccoli 1 morcov 1 lngura susan alb 1 lingura susan negru 100 gr tofu pulpe teriyaki (optional) Dressing 50 ml suc de portocale (de la 1/2 portocala) 3-4 lingurite otet de orez 1 lingurita ghimbir razuit pasta 1 lingurita cu varf zahar (sau miere cu gust neutru) 1/4 lingurita ulei de susan 2 linguri ulei Preparare Salata de orez cu dressing de portocala si ghimbir Se prepara dressingul: se pune totul intr-un borcanel si se scutura bine. Se lasa sa se macereze. Se pune la fiert orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. In ultimul minut de fierbere se adauga mazarea. Se fierbe pe abur broccoli desfacut buchetele. Se da morcovul pe razatoare si se framanta cu putina sare pana ii simtiti umezi (cca 1 minut). Se prajeste susanul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se da tofu pe razatoare sa se sfarma cu o furculita. Se scurge bine orezul si mazarea si se pune intr-un bol. Broccoli se toaca marunt, marunt si se pune peste orez. Se lasa totul sa se raceasca. Se adauga morcovul, susanul si tofu peste orez. Se amesteca usor si se adauga sare dupa gust. * daca aveti ramase pulpe teriyaki de la o masa anterioara, puteti sa le rupeti fasiute si sa le adaugati in salata. Dressingul se strecoara pentru a-l separa de pulpa de ghimbir. Daca doriti sa serviti salata imediat, turnati tot dressingul si amestecati. Altfel, turnati doar jumatate de dressing, iar restul il veti pune doar in momentul servirii. Sursa: www.e-retete.ro
  7. Ingrediente Salata de ceapa batuta 1 ceapa mare (alba sau rosie) 1/4 lingurita sare piper negru macinat 1/2 lingura ulei 1 fir patrunjel (optional) Preparare Salata de ceapa batuta Se toaca ceapa cubulete. Se pune intr-o punga mai rezistenta (tip zip-bag folosesc) si se adauga sarea. Se scoate aerul din punga, se inchide si cu latul palmei incepeti sa bateti ceapa. Faceti asta pana vedeti ca se aduna lichid in punga si ceapa devine translucida (cca 2 minute). Lasati ceapa sa stea 10 minute. Faceti cateva gauri intr-un colt al pungii (cu o scobitoare) si strangeti punga ca o bocceluta. Veti vedea ca incepe sa curga lichid din punga. Strangeti pana nu mai curge mare lucru. Rasturnati ceapa din punga direct in bolul de salata. Adaugati putin piper macinat si uleiul. Amestecati. Daca vreti putina culoare, adaugati patrunjel tocat. Se serveste imediat. Sursa : www.e-retete.ro
  8. Steak de vita cu mustar si rozmarin Ingrediente: 2 bucati steak de vita (cca 2 - 2.5 cm grosime; acum am folosit steak maturat New York, dar am folosit marinata si la steak bavette) piper negru, fulgi de chili Marinata: 1 lingura rasa mustar 1 lingura sos de soia 1 lingura ulei 1 lingura suc de lamaie 1 catel de usturoi strivit 1 fir mic rozmarin (frunzulitele tocate) Preparare Steak de vita cu mustar si rozmarin Se amesteca ingredientele pentru marinata si se maseaza bine steakurile cu ea. Se lasa la frigider timp de 4 ore. Se scot steakurile, se scurge excesul de marinata si se aseaza pe o farfurie sa revina la temperatura camerei (cca 15-20 minute). Se presara cu piper negru proaspat macinat si fulgi de chili. Se incinge o tigaie grill (fara grasime) la foc maxim, timp de 5 minute. Se aseaza steakurile in tigaie, se da focul la mediu si se frig 3 minute pe prima parte si 2 minute pe a doua parte (pentru medium). Apoi se prind cu un cleste si se trec si marginile pe gratar (cam 15 secunde). Se aseaza steakurile facute pe o farfurie, se presara cu frunzulite de rozmarin si se aseaza un cubulet de unt deasupra fiecarei bucati. Se lasa sa stea 5-10 minute inainte de servire. Se serveste cu piure de cartofi cu hrean si cuburi de sfecla fiarta/coapta. Sursa : Click
  9. TEKKS

    Martipan grecesc

    Martipan grecesc Ingrediente : 125 gr migdale macinate (faina de migdale) 125 gr zahar pudra 1/2 lingurita apa de flori de portocal 1 lingura zahar pudra (pentru decor) 6-7 cuisoare (pentru decor) Preparare Faina de migdale se mai macina o data impreuna cu zaharul pudra fie in masina de cafea (in transe), fie in robot pentru a obtine un amestec cat mai fin. Se pun 30 ml apa (sau suc de portocale) intr-o cratita mai mica si se aduce la fierbere. Cand fierbe, se adauga apa de flori de portocal si se amesteca rapid. Se adauga pudra de migdale-zahar si cu o furculita se amesteca rapid pana arata ca un pesmet si se infierbanta (cca 2 minute). Se muta "pesmetul" intr-un vas mai larg si se framanta cu mana pana se obtine o bila legata (cca 3 minute). Se imparte amestecul in 6-7 bucati egale (cam 1 lingura generoasa / bucata), se modeleaza sub forma de bile si apoi se da forma de para. Se lasa "perele" sa se raceasca 15 minute, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se infige un cuisor pe post de codita. Sursa : Click
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.