Jump to content

Alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare


BAR
 Share

Recommended Posts

Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii. Consumaţi:

Mere – ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.
Produse bogate în vitamina C (lămâi, portocale) – opresc dezvoltarea bacteriilor şi neutralizează mirosurile care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa.

Iaurt grecesc – scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe.

Scorţişoară – omoară bacteriile care provoacă mirosuri.

Ceai verde – are efect antibacterian şi luptă cu germenii din interiorul cavităţii orale, ajutând la reîmprospătarea respiraţiei.

Morcovi şi ţelină – împiedică formarea plăcii bacteriene şi asigură o respiraţie fresh.

Cardamom şi fennel – seminţele acestor condimente deţin proprietăţi antimicrobiene care împiedică instalarea respiraţiei neplăcute.

Ceai de ghimbir sau mentă – uşurează digestia, combate refluxul gastro-esofagian şi reduce hiperaciditatea, care sunt responsabile uneori de respiraţia neplăcută.

Pătrunjel – mestecaţi câteva frunze pentru a reduce nivelul de bacterii din cavitatea orală.

 

Sursă:

http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/alimente-care-te-scapa-de-respiratia-urat-mirositoare-10796895/

 

respiratie-neplacuta.jpg?width=290

 

 

Cu stimă,

 

 

Dilimanjaro

 

Edited by Dilimanjaro
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.