Jump to content

Limbă de porc cu bulion și măsline


Lowley
 Share

Recommended Posts

656x440_145624469310397f46.jpg

În general îmi place carnea macră, de aceea apreciez în mod deosebit rețetele care au la bază limbă de porc sau vită. E o carne fragedă, fibroasă dar care se topește în gură. Fierb mereu limba în oala sub presiune și încerc să n-o condimentez prea mult. Stock-ul rămas îl răcesc bine de tot și-l pun în sticlă, la congelator. E cel mai bun când fac supe sau sosuri.

 

 

INGREDIENTE

 

3 bucati limbă de porc

2 bucati foi de dafin

5-6 bucati boabe de piper

1 bucata ceapă 10 cm

1 bucata morcov mic

50 grame de unt

1 conservă roșii cuburi 500 ml bulion

1 linguriță amidon de porumb

100 g măsline negre

1 linguriță zahăr brun + sare/piper

 

MOD DE PREPARARE RETETA Limbă de porc cu bulion și măsline:

 

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand că o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu. După ce am spălat-o bine, am pus-o la fiert în oala sub presiune împreună cu o foaie de dafin, sare și boabele de piper. După ce s-a fiert, am curățat-o de ”pieliță” și am tăiat-o felii nu foarte groase. Am tăiat ceapa și prazul julien iar morcovul l-am mărunțit neglijent. Le-am tras la tigaie în puțin unt, apoi am adăugat și feliile de carne. Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o pe foc mic aproximativ 2-3 minute. După ce am înăbușit puțin carnea, am adăugat o foaie de dafin, sare, piper și roșiile cuburi. Am pus din nou capacul iar după 5 minute am adăugat și bulionul împreună cu măslinele. La final am presărat amidonul și o linguriță de zahăr brun pentru a diminua aciditatea roșiilor. Am lăsat să clocotească 2-3 minute amestecând continuu. Abia am așteptat să încing un colțișor moale de pâine. Tare-mi place sosul acesta aromat. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Sursa articol - http://www.bucataras.ro/retete/limba-de-porc-cu-bulion-si-masline-76136.html

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.