Jump to content

Honda pregătește un nou Gold Wing. Ce tehnologii ar putea avea.

South BiRi
 Share

Recommended Posts

Zvonurile din piață arată că Honda ar putea prezenta un nou Gold Wing pentru anul viitor. La ce ne-am putea aștepta de la noul tourer de lux Honda.

Trebuie să fie ceva măreț

Numele “Wing” în gama Honda a indicat întotdeauna inovație și tehnologii de lux. Motorul boxer cu șase cilindri care oferă deopotrivă cuplu și manevrabilitate a devenit clasic, iar numărul de butoane a crescut de la o ediție la alta. A trecut ceva vreme de la lansarea Gold Wing-ului actual. GL 1800 Gold Wing apărea în 2001 și patenta 20 de tehnologii noi. În 2006, Gold Wing-ul era prima motocicletă cu air-bag, iar în anii următori pe baza Gold Wing-ului apăreau câteva power-cruisere.

Cu o astfel de istorie, un nou tourer de lux de la Honda ar trebui să vină cu ceva într-adevăr revoluționar. Din ce se vorbește prin piață și din presupunerile noastre, am extras câteva caracteristici și tehnologii pe care ar trebui să le aibă noul Gold Wing:

Honda-Neowing-concept-104-876x535-800x48

• Motor Hibrid. Da, poate suna SF pentru lumea moto, dar având în vedere că au apărut deja motocicletele electrice, este o posibilitate pe care o putem lua în calcul. Mai ales că Honda a prezentat în 2015 conceptul Neo Wing, o motocicletă cu trei roți care are un boxer cu patru cilindri și un motor electric. Și suntem siguri că n-a prezentat acel concept degeaba.
  • Cric central electro-hidraulic. Nu ar fi o premieră în industrie, dar ar fi ceva ce Honda ar trebui să aibă pe noul Gold Wing. GL 1800 Gold Wing are o greutate de 421 de kg și un cric central care poziționează singur motocicleta ar fi nu doar elegant, ci și folositor.
  • Un nou sistem de entertainment: actualul Gold Wing are un sistem audio cu șase difizoare. Suficient. Dar Honda va plusa, cu siguranță, și va oferi un nou sistem, cu un ecran TFT mare. Câm cât de mare se poate pune pe o motocicletă.
  • Transmisie DCT: în mod sigur, Honda va monta pe noul Gold Wing cutia de viteze automată DCT. Având în vedere că o găsim chiar și pe Africa Twin sau pe motocicletele din seria NC750, este clar că va fi și pe Gold Wing.
  • Alte suspensii. visordown.com spune că Honda va oferi suspensii dinamice, ajustabile electronic. Ceea ce e de așteptat. Dar englezii plusează și afirmă că Honda dezvoltă un nou sistem de suspensie, mai puțin obișnuit. Asta pentru că tradiționala furcă n-ar putea lucra ca la carte cu o motocicletă atât de grea. Așadar, am putea vedea o suspensie-față multi-link, care să elimine dive-in-ul și să facă motocicleta să plutească peste imperfecțiuni.
  • Un nou look: nu că actualul Gold Wing n-ar arăta bine, dar în mod sigur Honda va veni cu un design nou, ce va include, probabil și faruri LED.

24321_GL1800_Gold_Wing-800x533.jpg

Ce-am vrea noi de la noua Honda Gold Wing

Ar mai fi câteva lucruri despre care nu se vorbește, dar pe care noi ni le-am dori de la noua Gold Wing.

• Să fie mai ușoară. Înțelegem că e o navă-amiral luxoasă de touring, dar ne-am dori ca Honda să folosească tehnologii și materiale noi, astfel încât să mai reducă din cele 420 de kg ale motocicletei.
  • Mai puține butoane. N-am avut răbdare să număr butoanele de pe Gold Wing, dar trebuie să fie măcar vreo 40. Mi-aș dori ca Honda să găsească o variantă mai inteligentă de navigare prin meniu.

Desigur, n-ar fi exclus să aibă sisteme precum carene și oglinzi retractabile ca să te poți strecura ușor în oraș, iar pe autostradă să ofere super-protecție la vânt. Sau topcase cu temperatură reglabilă, ca să poți ține șampania rece în timp ce te dai pe Coasta de Azur. Da, acestea pot intra la capitolul fantezie, dar cam asta e și Honda Gold Wing, nu-i așa?
P.S. Voi ce tehnologii credeți că va aveai Honda Gold Wing? Sau ce ar trebui să aibă?

45966_2015_GL1800_Gold_Wing-800x534.jpg

Sursă: aici

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.