Jump to content

Cu ei ne prezentăm la EURO? Analiza om cu om a fotbaliştilor care s-au făcut de râs cu Ucraina


 Share

Recommended Posts

13315741-596829637161317-897243820857286


România a fost umilită, în ciuda scorului strâns, în unicul meci amical ”cu greutate” înaintea participării la EURO 2016. Naţionala lui Anghel Iordănescu a pierdut cu 4-3 meciul cu Ucraina, echipă care a reuşit să dezmembreze defensiva românilor în primele minute ale reprizei secunde. Echipa folosită a fost una în care, măcar teoretic, şi-au găsit loc mai mulţi dintre fotbaliştii care vor face parte din primul ”11” cu care vom începe cu Franţa, însă a fost inutil.


Iată cum s-au prezentat la Torino, contra Ucrainei, o parte dintre fotbaliştii cu care ne vom prezenta la EURO 2016 peste doar câteva zile:


Ciprian Tătăruşanu - I se pot imputa două goluri ale ucrainenilor. Primul, atunci când nu a ieşit la centrare şi al treilea, atunci când nu a împins suficient în picioare la şutul lui Konoplyanka. Altfel, a eşuat în a scoate din haos defensiva în primele 15 minute ale reprizei secunde aşa cum, de obicei, marii portari pot face.


Alexandru Măţel - A fost spulberat încă din primele minute în banda dreaptă de Konoplyanka. Fundaşul dreapta de la Dinamo Zagreb a fost ridiculizat în prima repriză, atunci când Chiricheş s-a văzut în situaţia de a interveni la limită pentru a repara scăpările lui Măţel. Ofensiv a fost la fel de slab, centrările sale de pe dreapta fiind de cele mai multe ori plouate, fără ţintă şi fără forţă, la îndemâna fundaşilor ucraineni. Prestaţia a fost repetată în partea a doua, însă nu a mai ieşit în evidenţă pentru că toată apărarea a fost vraişte.


Vlad Chiricheş - Mult mai exact decât la partida cu RD Congo, însă cu mai puţine apariţii la finalizare. Fundaşul lui Napoli a avut de lucru mai mult decât de obicei din cauza lui Măţel şi a fost nevoit să intervină decisiv în faţa lui Konoplyanka şi, mai apoi, în faţa lui Shevchuk. În repriza secundă a fost catastrofal. S-a complicat şi a pierdut o minge care s-a transformat în gol, apoi a fost umilit printr-un dribling de Yarmolekno, fază la care ucrainenii au înscris din nou.


Dragoş Grigore - Mai bun decât Chiricheş, dacă asta poate să însemne ceva într-o defensivă care a primit patru goluri şi mai putea primi, cu uşurinţă, măcar alte patru.


Steliano Filip - Show-ul i-a fost ”furat” de Măţel, dar chiar şi aşa fundaşul dinamovist a dat chix la singurele faze în care a fost solicitat. A fost depăşit foarte uşor de Yarmolenko în minutul 42, însă ucraineanul a finalizat slab dintr-o poziţie bună. La doar două minute după această fază, Filip a piedut uşor o minge, faza s-a mutat pe dreapta şi centrarea a fost concretizată în gol.


13307282-596826163828331-367896903033286


Andrei Prepeliţă - Nu s-a achitat suficient de bine de sarcinile defensive, fiind direct responsabil pentru chinul prin care a trecut Măţel încă din startul meciului. Cel mai probabil, mijlocaşul lui Ludogoreţ îşi dispută cu Ropotan postul de rezervă a cuplului Pintilii - Hoban, iar în comparaţie cu prestaţia fotbalistului de la Pandurii în meciul cu Congo, Prepeliţă are un plus.


Mihai Pintilii - A renunţat la desele intervenţii la limită pe care le-a avut în meciurile precedente ale naţionalei, semn că a avut o discuţie pe această temă cu Iordănescu. A fost cel mai bun recuperator al României în acest meci şi a asigurat partea lui de teren, chiar dacă ofensiv a fost aproape inexistent. Totuşi, este unul dintre punctele fixe din primul ”11” pe care Iordănescu îl gândeşte pentru meciul cu Franţa.


Gabi Torje - A marcat un gol frumos, dar şi util. Reuşita lui Torje a venit într-un moment în care Ucraina presa careul lui Tătăruşanu, golul reuşind să echilibreze forţele din teren. Defensiv a fost inexistent, l-a lăsat pe Măţel să fie spulberat de Konoplyanka.


Lucian Sânmărtean - A arătat cine este ”şeful” la centrul terenului încă din primele minute, atunci când l-a ridiculizat în dribling pe Zozulya. A continuat să fie periculos pentru fundaşii adverşi, însă a ales soluţii foarte complicat de cele mai multe ori. Chiar dacă a făcut tribunele să îl aplaude în picioare, nu a reuşit să fie omul cu pasa decisivă pentru vârf, aşa cum a presupus postul pe care l-a jucat la Torino.


Bogdan Stancu - Una dintre cele mai palide apariţii de pe teren, a reuşit performanţa să fie modest chiar şi în prima repriză, atunci când România a jucat fotbal. În luptă cu Alexandru Chipciu pentru un post de titular, Stancu are un minus important şi la capitolul risipă de efort în comparaţie cu stelistul.


13335589-596829727161308-850161974522560


Claudiu Keşeru - Fără mari realizări, are totuşi meritul că a fost altruist la faza golului lui Gabi Torje. Activ între fundaşii ucraineni, atacantul lui Ludogoreţ a scos inspirat mingea din careu pentru şutul lui Torje. Nu a mai existat în partea a doua a meciului, atunci când a fost schimbat cu Denis Alibec.


Au mai intrat:


Răzvan Raţ - Mai bun decât Steliano Filip, dar constatarea nu este neapărat un compliment pentru fundaşul stânga.


Denis Alibec - A reuşit să se remarce în ciuda faptului că a intrat pe teren într-un moment în care România era deja învinsă, umilită! Atacantul Astrei a înscris al doilea gol dintr-o lovitură liberă, cu ”ajutorul” neinspiratului Piatov.


Alexandru Maxim - A intrat pe teren în locul unuia dintre puţinii jucători care au mişcat ceva doar că să greşească penibil o minge care a dus la contraatacul de la golul patru al ucrainenilor.


Adi Popa - Inexistent.


Ovidiu Hoban - Schimbare pentru statistică, mijlocaşul nu a avut niciun impact în jocul naţionalei. Nici defensiv, dar nici ofensiv.


Nicuşor Stanciu - A intrat bine în joc şi a marcat un gol frumos, dar şi cu ajutorul neinspiratului Piatov. Rămâne unul dintre puţinii români în formă.







Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.