Jump to content

Noua Yamaha FJR 1300. Upgrade pentru 2016.

FiRE
 Share

Recommended Posts

Yamaha FJR 1300 a primit un facelift și vine, din 2016, cu o nouă cutie de viteze, un look mai dinamic și confort sporit.

2016-Yamaha-FJR1300A-EU-Tech-Graphite-Ac
Cea mai importantă schimbare vine din interior. Yamaha a revizuit cutia de viteze și a dotat-o cu un ambreiaj nou, care permite schimbări mai line. Primele două trepte sunt acum mai lungi, iar treptele 4 și 5 sunt mai scurte. În plus, avem o a șasea treaptă pentru autostrăzile din Vestul Europei, pe care această motocicletă ar trebui să le mănânce relaxat, la viteze de mari.

2016-Yamaha-FJR1300A-EU-Tech-Graphite-De
FJR 1300 are o nouă cutie de viteze

O altă noutate: lumini pentru viraje – o premieră la Yamaha – montate pe versiunea ES. Luminile sunt dirijate de unitatea centrală a motocicletei, care preia informații de la senzorul de înclinare. Am mai văzut acest sistem la KTM Super Adventure și la noul Super Duke GT. Și că tot am vorbit de lumini, trebuie să amintim de noul design al farurilor și lămpii spate, care acum au tehnologie LED.

Faruri noi, cu lumini pentru viraje

Tot la capitolul noutăți de design notăm un nou panou de bord pe care informațiile sunt mai lizibile.
Yamaha FJR 1300 2016 vine cu elementele de confort pe care trebuie să le aibă orice motocicletă de touring din gama superioară: parbriz reglabil electric, cruise control, mânere încălzite, șa ajustabilă, controlul tracțiunii, cutii de bagaje în dotare standard, frumos-desenate ca să se integreze în carenaj.
Pentre noul model, parbrizul reglabil electric a fost redesenat subtil, la fel și carenajul frontal.
Cruise controlul poate fi folosit de la treapta a treia în sus, între 50 km/h și 180 km/h – o măsură de siguranță, spune Yamaha.
Pe lângă traction control, Yamaha FJR 1300 are și acel D-Mode, care permite selectarea modurilor de mers, ce schimbă comportamentul motocicletei – de la pilotaj sportiv la pilotaj mai relaxat.
Motorul rămâne același 4 în linie ce rulează fin și dezvoltă 142 cp la 8.000 rpm și un cuplu de 138 NM la 7.800 rpm.
Rezervorul de 25 de litri asigură o autonomie potrivită pentru autostrăzi, iar masa amintește că deși FJR-ul are look sportiv, este o veritabilă motocicletă de touring: 289 kg cu plinurile făcute.
2016-Yamaha-FJR1300A-EU-Tech-Graphite-St
Suspensiile ajustabile electronic rămân valabile pentru versiunea ES.
2016-Yamaha-FJR1300A-EU-Tech-Graphite-St
Nu avem deocamdată prețurile pentru noua gamă FJR 1300, dar le vom afla în curând, având în vedere că motocicleta ar trebui să fie disponibilă în primăvară.

Sursa.

Edited by FiRE

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.