Jump to content

DeliaMarduk
 Share

Recommended Posts

Diferenta dintre a vapa si a fuma.

"Vapatul este o pasiune, nu un viciu."

 

rokok-elektrik-bisa-merusak-sistem-kekeb

Ca și diferența între a arde niște bani sau a-i uda cu niște arome alimentare. Varianta cu udatul e mai ieftină.

Dependenta de fumat este o problema de sanatate publica importanta, pe care multi o ignora. Exista multi fumatori in Romania care nu pot sau nu isi doresc sa renunte la fumat. Insa, pentru acestia exista tigara electronica, o alternativa care ii poate ajuta sa stea departe de tigarile urat mirositoare din tutun.

 

In ultima vreme am citit in presa nenumarate articole legate de acest subiect, unele pro altele contra acestei alternative.

Adevarul este ca, daca incerci sa analizezi putin situatia si sa faci abstractie de interesele care stau in spatele acestui subiect, poti sa iti dai seama ca tigara electronica poate fi intr-adevar un ajutor pentru fumatori. Drept dovada stau cateva milioane de oameni care au reusit sa renunte la fumat cu aceasta alternativa.

 

Fumul de tigara este nociv si contine numeroase substante cancerigene, printre care gudronul si monoxidul de carbon. In timp ce, lichidul pentru tigara electronica, care este vaporizat, contine substante care se folosesc in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica

Mai mult decat atat, pretul tigarilor din tutun a crescut exponential in ultimii ani, iar costurile lunare cu tigara electronica sunt mult mai mici.

 

Avand aceste avantaje nu este de mirare ca tigara electronica a cucerit rapid intreaga planeta. Cu toate astea, ramane un subiect controversat. De ce?

Pentru ca aceasta alternativa ameninta doua dintre cele mai puternice industrii care exista la nivel mondial: cea a tutunului si cea farmaceutica. De cand a aparut tigara electronica pe piata, profitul companiilor de tutun a scazut si odata cu el si cel al companiilor farmaceutice. De aici si interesul lor de a limita accesul la tigarile electronice. UE sprijina interesul lor, deoarece incaseaza milioane de euro anual din sponsorizari si taxe. De aici si informatiile atat de contradictorii care au aparut prin presa.

In ceea ce priveste situatia din Romania, trebuie sa stiti ca si aici exista o comunitate a celor care vapeaza. Oamenii se declara fericiti de cand folosesc acest produs si il recomanda si altora care doresc sa renunte la fumat.

 

In caz ca nu stiati, tigara electronica exista pe piata din Romania de mai bine de 5 ani. Prima data se comercializa doar pe internet, Vipercig fiind printre primele branduri aparute, apoi au inceput sa apara si magazine fizice specializate.

Este clar ca exista o diferenta uriasa intre fumat si vapat. Important este ca exista o alternativa pentru fumat si ca cei care doresc sa renunte o pot incerca!

Edited by DeliaMarduk
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.