Jump to content

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti

gone for good
 Share

Recommended Posts

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că a venit la minister pentru a se prezenta ministrului şi că aceştia au avut o discuţie "generală", care nu a cuprins subiectul unei eventuale demisii a procurorului-şef DNA.

"Am fost aici doar ca să mă prezint ministrului Justiţiei. A fost o conversaţie foarte bună, despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii şi România şi l-am asigurat pe ministru de interesul continuu acordat de ţara mea pentru sprijinirea eforturilor de a întări statul de drept în România şi, binenţeles, continuarea luptei anticorupţie", a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

klemm-iohannis-octav-ganea-06.jpg?width=

Întrebat dacă, în opinia sa, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale referitoare la OUG 13, Hans Klemm a precizat că nu au fost discutate în cadrul întrevederii astfel de chestiuni.

"A fost o întâlnire generală, intenţia mea a fost de a mă prezenta (ministrului Justiţiei -n.r.) şi de a-l asigura de sprijinul nostru pentru munca lui ca ministru", a concluzionat Hans Klemm.

De altfel, după plecarea ambasadorului SUA la Bucureşti din ministerul Justiţiei, a ajuns procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat, luni dimineaţă, că miercuri va prezenta rezultatele evaluării şefilor principalelor parchete: DNA şi Parchetul General.

"Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferinţă de presă şi va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.

Sursă

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.