Jump to content

Consfătuirea profesorilor de religie | Patriarhul României a îndemnat la o intensificare a colaborării tuturor factorilor implicați în educație


Tovarasu Andrei 13 VIP
 Share

Recommended Posts

Consf%C4%83tuirea-profesorilor-de-religie-din-Arhiepiscopia-Bucure%C8%99tilor-19.jpg?fit=890%2C501

 

Consfătuirea profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor s-a desfășurat marți, 12 septembrie 2017, la Palatul Patriarhiei. Întrunirea a fost prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a îndemnat la o intensificare a colaborării tuturor factorilor implicați în educație.

În cuvântul rostit în deschiderea consfătuirii, Patriarhul României a subliniat că ieșirea din curba descendentă în care se află educația presupune o intensificare a colaborării tuturor factorilor implicați: statul, societatea civilă, părinţii, elevii şi dascălii, dar şi centrele eparhiale şi parohiile, astfel încât educaţia să devină o prioritate naţională constantă, o bază solidă a evoluţiei noastre spre un viitor mai bun.

Ora de Religie este un apostolat educaţional, o misiune sfântă, deopotrivă spirituală şi socială, adică o chemare şi o trimitere din partea lui Dumnezeu pentru a modela suflete tinere în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni, dar şi în comuniune cu toate generaţiile de sfinţi din toate timpurile, a precizat Părintele Patriarh.

Preafericirea sa a amintit de implicarea Bisericii în actul educațional atât prin contribuția la realizarea programei și a manualelor de religie, cât și prin sprijinirea elevilor din familiile sărace sau defavorizate cu rechizite și uniforme școlare, manuale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

În prima parte a întrunirii au luat cuvântul inspectori de specialitate la disciplina Religie, dar și consilierul Romeo Moșoiu, care a transmis Mesajul Ministrului Educației. Astfel, au fost susținute următoarele prelegeri:

  • Educația religioasă în România și în Uniunea Europeană la începutul secolului XXI. Provocări misionare, identitare și cognitiv – comportamentale Conf. Dr. Vasile Timiș, Inspector școlar general la Ministerul Educației Naționale pentru disciplina Religie;
  • Formarea continuă a profesorilor de religie. Realități și perspective – Pr. Prof Gheorghe Dogaru, Inspector școlar de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București;
  • Actualități privind programele analitice și materialele didactice la disciplina Religie – Pr. Mihail Spătaru, Inspector școlar de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova;
  • Mișcarea personalului didactic din perspectiva legislației actuale – Vasile Bogus, Inspector școlar de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

A doua parte a consfătuirii s-a desfășurat sub prezidiul Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și a presupus mai multe dezbateri și comunicări de natură organizatorică.

Consfătuirea profesorilor de Religie este organizată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti și are loc anual, fiind un moment pentru dezbaterea noutăților metodologice, de trecere în revistă a activității din anul școlar anterior și de propuneri pentru noul an școlar.

 

                                                                                                                                            Sursă

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.