Jump to content

Ce părere aveți despre fetele care nu se căsătoresc ”domnișoare”, ar trebui o slujbă specială pentru ele fața de Cununia normală ?

Preot Claudius
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru casatorie

Bun, lucrând în domeniu Teologic, am observat anumite nelămuriri sau nemulțumiri din partea Credincioșilor și anume, unii dintre ei spun că ar trebui ca atunci când o fata vine la Biserică să vorbească despre cununie cu partenerul ei și cu preotul paroh sunt întrebați sau mai bine spus spovediți de către preotul respectiv înainte de cununie tocmai pentru a intra curați din punct de vedere duhovnicește și sufletește în fața lui Dumnezeu, cum se procedează deja de altfel despre relațiile lor înainte de căsătorie. Tema asta este una complexă și trebuie tratată ca atare deoarece este în joc viitorul celor doi.

Acum nemulțumirea unor Credincioși o reprezintă slujba cununiei pentru viitorii miri care și-au început viața sexuală înainte de cununie, unii dintre Credincioși spun că ar trebui să se facă o altă slujbă specială pentru ei și nu cununia normală chiar dacă unul dintre cei doi miri sunt curați trupește (nu a început viața sexuală).

Acum Credeți că este benefic să fie o rânduiala speciala de slujbă pentru respectiva nuntă și ca mireasa sau mirele care a greșit să poarte ceva distinctiv arătând necurăția lui sau a iei în ziua nunții? 

Aștept părerile voastre aici să îmi fac o idee și să discut și cu ceilalți despre aspectul asta.

Cred ca spovedania + impartasania in cazul acesta este cea mai buna solutie. Nu trebuie nici un semn distinctiv nici o randuiala speciala, greseala a fost si a trecut. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.