Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Vacanta in Romania.


Mr.Richard
 Share

Recommended Posts

Vacanța de vară la Laguna Albastră

Laguna Albastră este un loc spectaculos şi unic în România, situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, în apropierea localităţii Aghireşu. Lacul Laguna Albastră s-a format în locul în care, în trecut, a funcţionat o mină de caolin şi atrage atenţia prin coloritul extrem de frumos al apei. Considerată o minune a naturii din România, Laguna Albastră atrage sute de turişti care vin să se răcorească în apele de culoarea smaraldului. Recent, Laguna Albastră a fost scoasă la vânzare şi cumpărată de un om de afaceri din judeţul Cluj, urmând să fie amenajată şi repusă în circuitul turistic.

 

laguna_albastra.jpg

Vacanța de vară pe șoseaua Transrarăul

 

Cea mai nouă şosea din România situată la mare altitudine străbate Munţii Rarău şi impresionează prin peisajele extrem de frumoase pe care le oferă. Transrarăul are o lungime de 26 de kilometri şi face legătura între DN17 şi DN17B din judeţul Suceava. Şoseaua şerpuieşte la o altitudine de peste 1.400 de metri şi are o lungime de 26 de kilometri. Dacă vrei să te aventurezi pe acest drum de poveste în vacanța de vară, vei avea parte de privelişti minunate, însă trebuie să ai foarte mare grijă deoarece şoseaua este îngustă, iar pe unele porţiuni nu au loc două autoturisme. Noi îţi recomandăm să parcurgi doar distanţa dintre Pojorata şi intersecția Cabana Rarău.

 

transrarau.jpg

Vacanța de vară la Peştera Gheţarul de la Scărişoara

Dacă temperaturile ridicate din această perioadă te fac să îţi doreşti să te afli într-un loc cu răcoare, pregăteşte-ţi rucsacul, bocancii şi porneşte în drumeţie în zona staţiunii Arieşeni, unde vei avea prilejul să te răcoreşti în Peştera Gheţarul Scărişoara. Grota se află la o altitudine de peste 1.100 de metri şi adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din lume. La Gheţarul Scărişoara ajungi pornind din localitatea Garda de Sus, iar şoseaua te va duce până în apropiere de gura peşterii. Un bilet de intrare costă 7 lei, iar ultima intrare se face la ora 18. În Peştera Gheţarul Scărişoara vei avea parte de gheaţă şi răcoare în miezul verii.

 

scarisoara.jpg

Vacanța de vară pe ruta feroviară Oravița – Anina

Dacă în vacanța de vară vrei să te delectezi cu panorame spectaculoase, atunci de ce să nu faci o excursie inedită cu trenul pe ruta Oravița – Anina. Începe-ți aventura în Oravița, unde poți vizita câteva obiective interesante, inclusiv Teatrul “Mihai Eminescu”, primul teatru din Romania, ce datează din 1817, sau Muzeul Farmaciei Montane, găzduit într-o veche farmacie din secolul al XVIII-lea. După ce descoperi atmosfera orașului Oravița este vremea să pornești la drum pe prima cale ferată montană din România. Ruta are o lungime de 34 de kilometri, ea fiind inițial construită pentru transportul cărbunelui din Anina la portul din Baziaș. Acest traseu de cale ferată a fost finalizat la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind folosit nu doar pentru trenurile de marfă, ci și pentru transportul de persoane. Astăzi, traseul este considerat drept cea mai spectaculoasă cale ferată montană, ea traversând una dintre cele mai pitorești zone din România. Ruta feroviară șerpuiește prin văile Jitinului și Gârliște, traversează 10 viaducte, inclusiv Jitin, cel mai înalt viaduct de cale ferată, și 14 tuneluri. Diferența de nivel al căii ferate este de 337 metri. Trenul pleacă în fiecare zi din gara Oravița, la ora 11:15, drumul fiind de aproximativ două ore. Poți să te întorci în Oravița cu același tren, care pleacă din gara Anina la 14:40.

 

oravita-anina.jpg

Vacanța de vară în Munţii Retezat

Un loc sălbatic, cu păduri virgine, culmi semeţe şi lacuri cu ape limpezi. Este vorba despre Munţii Retezat şi Parcul Natural cu acelaşi nume, unde vei putea cutreiera cele mai spectaculoase trasee montane şi vei putea admira privelişti minunate. Masivul Retezat este considerat bijuteria Munţilor Carpaţi şi este renumit pentru varietatea mare de plante şi animale sălbatice care trăiesc aici, dar şi pentru numărul mare de lacuri glaciare cu ape extrem de reci, chiar şi în timpul verii. Masivul Retezat este locul ideal în care să te ascunzi de căldură în vacanța de vară şi unde te poţi bucura de trasee montane care te vor duce pe vârfuri a căror altitudine depăşeşte 2.000 de metri.

 

retezat.jpg

Vacanța de vară la Peştera Ialomicioarei

În inima Masivului Bucegi un alt loc de poveste şi răcoros aşteaptă să fie descoperit de turişti. Este vorba despre Peştera Ialomicioarei, situată pe versantul drept al Cheilor Peşterii de pe Valea Ialomiţei. Ca să ajungi la gura peşterii poţi opta pentru o călătorie cu maşina pe Valea Ialomiţei, pentru un tur cu telecabina din Buşteni, Sinaia sau telescaunul din zona Babele. Peştera Ialomicioarei oferă un peisaj subteran spectaculos şi se mândreşte cu numeroase grote tematice şi încăperi de care se leagă legende şi poveşti. Şi dacă ai ajuns până aici, fă-ţi timp să vizitezi şi alte obiective din apropiere, precum Cheile Tătarului şi Spintecătura Urşilor.

 

Pestera_Ialomicioarei.jpg

Vacanța de vară la Mănăstirile din Bucovina

Nu te poţi numi un turist pasionat de România dacă nu ai vizitat încă mănăstirile din Bucovina. Leagănul spiritualităţii româneşti te întâmpină cu o ofertă turistică de excepţie. Bucovina este una dintre cele mai pitoreşti zone ale ţării noastre şi locul în care vei putea cunoaşte tradiţii şi obiceiuri care se păstrează nealterate de trecerea timpului. Tot aici vei putea gusta din cele mai savuroase bucate ale gastronomiei româneşti, dar cele mai populare atracţii turistice de aici sunt mănăstirile pictate. Trece pe lista ta cu obiective turistice de vizitat Mănăstirile Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa şi Humor.

 

manastiri_bucovina.jpg

Vacanța de vară în Brașov

Unul dintre cele mai pitorești orașe din România și o destinație minunată indiferent de sezon, Brașov te așteaptă în această vară cu o mulțime de atracții turistice interesante. Așadar, descoperă atmosfera medievală a acestui oraș superb – vizitează Piața Sfatului, plimbă-te pe străzile cu piatra cubică ce șerpuiesc prin centrul istoric, ia la rând toate turnurile și porțile vechi ale orașului, admiră Biserica Neagră și simte-te precum un uriaș pe strada Sforii. Tot în Brașov nu ai voie să ratezi Prima Școală Românească, în curtea Bisericii Sf. Nicolae. Aici au avut loc primele cursuri în limba română, iar curioșii pot vizita muzeul instituției și pot afla mai multe despre profesorii care au predat aici, inclusiv marele povestitor Anton Pann. După ce ai descoperit îndeaproape toate aceste locuri minunate, trebuie să admiri orașul și de la înălțime. Pentru asta nu trebuie decât să faci o excursie pe muntele Tâmpa de unde vei admira cele mai frumoase panorame peste orașul Brașov.

 

brasov.jpg

Vacanța de vară în Delta Dunării

Delta Dunării este cel mai nou teritoriu din Europa, un loc mlăştinos de o frumuseţe deosebită – al treilea ca mărime din lume, şi casă pentru milioane de păsări migratoare. Situată la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, Delta Dunării este locul în care te vei conecta cu natura, vei putea observa păsările în mediul lor natural, iar la întoarcere, dacă eşti pescar, te vei putea lăuda prietenilor cu capturi impresionante. Delta Dunării fascinează prin sălbăticie şi simplitate şi este un loc din care te vei întoarce cu bateriile încărcate.

 

delta_dunarii.jpg

Vacanța de vară la Cascada 7 Izvoare

Ascunsă în inima munților Bucegi, Cascada 7 Izvoare face parte dintr-un traseu spectaculos pe care nu trebuie să-l ratezi în vacanța de vară. Despre Cascada 7 Izvoare se spune că are apa cea mai pură din România și nu a secat niciodată, iar o mulțime de temerari s-au avântat până aici numai pentru a gusta din această apă. Cascada 7 Izvoare se află la o altitudine de 1.300 de metri, are un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă și se alimentează dintr-un lac subteran. Cascada face parte din traseul Cheile Zanoagei-Lacul Scropoasa-Cascada Șapte Izvoare, marcat cu cruce albastră și care poate fi străbătut în aproximativ două ore. La câțiva pași de Cascada 7 Izvoare se află Lacul Scropoasa, un lac de baraj artificial înconjurat de peisaje minunate.

 

cascada_7_izvoare.jpg

Vacanța de vară la Mănăstirea Curtea de Argeș

Una dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din România, Mănăstirea Curtea de Argeș este o oază de liniște și spiritualitate la poalele Munților Făgăraș. Mănăstirea se află în orașul omonim, în capătul sudic al șoselei Transfăgărășan, fiind și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din regiune. Mănăstirea Curtea de Argeș a fost ridicată la începutul secolului al XVI-lea de Neagoe Basarab, de-a lungul timpului ea fiind refăcută de mai multe ori. Planul său triconc a inspirat o mulțime de alte mănăstiri din România, inclusiv Mitropolia din București. De asemenea, una dintre cele mai faimoase legende din folclorul românesc, cea a meșterului Manole și a soției sale Ana, este legată de Mănăstirea Curtea de Argeș, iar în curtea mănăstirii poți vedea și azi fântâna Meșterului Manole. Curtea de Argeș este și locul de veci al membrilor familiei regale românești.

 

curtea_de_arges.jpg

Vacanța de vară la Moldova Nouă

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară la Dunăre, atunci noi îți sugerăm să vizitezi orașul Moldova Nouă. Aflat în partea de vest a Defileului Dunării, acest oraș din Caraș-Severin datează încă din secolul al XVIII-lea. Pe lângă panoramele excepționale peste Dunăre, în Moldova Nouă poți explora castrul roman, realizat lângă o cetatea dacică mult mai veche, Grota Haiducilor, în Munţii Locvei, o salbă de cascade de-a lungul râului Moldovița, ce pot ajunge și la 30 de metri înălțime, satul Sfânta Elena, cel mai vechi sat încă locuit de cehi din Banat sau Insula Ostrovul Decebal în mijlocul Dunării. Moldova Nouă este și locul perfect din care să pornești în drumeții prin Banatul Montan sau la Porțile de Fier.

 

moldova_noua.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.